Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра фантастичен мач, но липса

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра фантастичен мач, но липса
Коментари Харесай

Олимпийският шампион спря Григор Димитров на "Мастърс" в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра приказен мач, само че липса на малко шанс и повече храброст в решаващите моменти го лиши от паметна победа против олимпийския първенец Александър Зверев (Гер). Златният медалист от игрите в Токио 2020 се наложи със 7:6 (4), 6:7 (3), 6:3 след близо 3-часова борба на 1/8-финалите от " Мастърс " шампионата в Париж (Фр).

В първата част Димитров два пъти показва темперамент и резервира хладнокръвие в сериозни обстановки. В третия гейм Григор изостана с 0:40 на собствен сервис, само че съумя да завоюва идващите пет точки подред. След като въпреки всичко съумя да пробие в седмия гейм, при 5:4 германецът сервираше за сета, само че българският топтенисист съумя да върне брейка и докара частта до подобаващ тайбрек.

В дългия гейм първата ни ракета не можа да задържи импулса, позволи два минипробива и изостана с 2:6 т. Зверев пропусна първите два сетбола, допускайки двойна неточност при първия късмет на личен сервис, само че при третата опция измъкна сета.

И във втората част Димитров продължи да играе доста мощно и пръв стигна до опция за пробив - в деветия гейм. След като не се възползва, българинът още веднъж се оказа опрян до стената в 12-ия гейм, когато изостана с 15:40 и се изправи пред два мачбола. И Григор отново сподели забележително самообладание, печелейки четири следващи разигравания.

Последвалият втори тайбрек стартира по приказен метод за хасковлията, който осъществя три минипробива и небрежно поведе с 5:0 точки. Смяната на полетата пристигна при 5:1, откакто Зверев върна единия брейк, а от другата страна на мрежата Димитров стигна до 5 следващи сетбола при 6:1 и материализира третия, вкарвайки дуела в решителен сет.

Третият сет мина през няколко съдбоносни момента, в които при малко повече късмет развоят на дуела можеше да отиде в противоположната посока. Григор пропусна шест благоприятни условия за пробив - три във втория гейм и нови три, освен това следващи в шестия. Това докара до пропукване в подаването му в седмия гейм и той повече не съумя да се върне в дуела, макар че стигна до нов брейкбол още в идващото подаване на германеца.

В последна сметка Зверев се възползва от психическото си преимущество и нанесе решителен удар с втори следващ пробив в подаването на Димитров, реализирайки третия си мачбол след 2:46 ч. игра в зала " Акор Хотелс " във френската столица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР