Най-добрият български тенисист Григор Димитров дебютира с победа на финалите

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров дебютира с победа на финалите
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Златният Григор дебютира с победа във финалите на АТР!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров дебютира с победа на финалите на АТР в Лондон. 26-годишният Димитров съкруши на старта в група "Пийт Сампрас " австриеца Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 7:5. В идващия си мач българинът се изправя против международния номер 1 Рафаел Надал.

Първи сет
Българинът беше доста безапелационен в сервисите си и не даде никакъв късмет на противника си за пробив. Самият Григор реализира пробива в шестия гейм. Непредизвикана неточност на Тийм изведе Димитров напред с 30М15, а нова двойна му даде още два брейкбола. Тийм избави първия с добър начален удар, само че по-късно още веднъж не съумя да уцели корта. След това Димитров приключи започнатото и поведе в сетовете.

Втори сет
Двамата тенисисти печелеха сервис геймовете си до 5:5. В 11-ия гейм Димитров стигна до точка за пробив, само че не съумя да я осъществя, а по-късно Тийм затвори подаването си. Решителната част не стартира добре за Григор, който стартира неприятно, след което с нови две непредизвикани неточности задатъкът на Тийм стана още по-убедителен, а топка в навън на Димитров му разреши да изравни в сетовете.

Трети сет
Григор пропусна страхотна опция да пробие противника в петия гейм, само че австриецът се пребори при първата опция за българина, а при втората бе избавен от непредизвикана неточност, а по-късно два положителни начални удара го измъкнаха от обстановката. Григор съумя да пробие противника в седмия гейм, възползвайки се от непредизвиканите неточности на австриеца. След това Григор сгреши първите си две подавания, само че заличи пасива и затвърди пробива. Тийм сервира за оставане в мача, стигна се до 30:30, само че австриецът удържа подаването си. Решителният за Григор гейм стартира с точка за австриеца, българинът изравни, а по-късно шансът му разреши да изравни, откакто топката закачи мрежата и тупна в полето на Тийм. Последва маратонско разиграване, приключило с опит на Димитров да трансферира мрежата, само че несполучлив. Австриецът стигна до брейкбол и го реализира, откакто Григор прати топката в навън. Григор се активизира, върна пробива, след което поведе 40:15, само че Тийм изравни с помощта на топка в навън на Димитров. Грешка на Тийм даде преимущество на Григор и трета опция да затвори мача. Топка в навън на Тийм донесе победа на Григор в дебюта ми във финалите на АТР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР