Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, беше много доволен след

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, беше много доволен след
Коментари Харесай

Гришо: Искам да продължавам така, няма напрежение у мен

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, беше доста удовлетворен след триумфа му на 1/4-финалите на Мастърса Родната звезда акцентира, че се усеща чудесно на този стадий от шампионата и призна, че няма в допълнение напрежение върху него с оглед опита му през годините.

За 32-годишния Димитров това е първо класиране за полуфинал на съревнование от такава категория от април предходната година. Тогава той доближи до финалната четворка на шампионата на клей в Монте Карло.

„ Предполагам, че опитът ми оказва помощ. Има съставни елементи, които работиха през днешния ден за мен. Джари има един от най-хубавите сервиси в тура. Всеки идващ гейм беше все по-труден, само че във значимите моменти бях оптимално стабилен. Не направих нищо изключително, а имах вяра на играта и ударите си. Използвах всяка опция против него. В началото е мъчно, тъй като той не ти дава темп. Не усещах, че се оправям добре при старта, само че навлязох добре и считам, че всякога, когато имах опция, прилагах напрежение върху началния му удар и той грешеше “, стартира Димитров.

„ Разбира се, че триумфът над Алкарас ми оказва помощ на увереността. Това е следващият дуел, нямах доста време да мисля върху триумфа. Поговорих си с щаба ми и проучвам в този момент нещата които върша добре. Позитивите са налице. Всеки кръг, в който играеш, би трябвало да преживееш нещата и да продължиш. Засега вървят добре нещата и не преставам по този начин “, продължи Гришо.

„ Всеки играе добър тенис и не мисля, че би трябвало да слагам в допълнение напрежение върху себе си. Бил съм на такова равнище, неведнъж. Спечелил съм Мастърс 1000 и се усещам удобно. За мен е привилегия да съм тук. Срещу който и да играя, възможностите са равни. Аз оставам съсредоточен върху своята игра “, заключи Григор Димитров.

Следващият противник на българина ще бъде спечелилият от последния четвъртфинал от програмата сред поставения под номер 5 в схемата Андрей Рубльов от Русия и Юго Юмбер от Франция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР