Най-добрият български баскетболист в момента - Александър Везенков, е стартирал

...
Най-добрият български баскетболист в момента - Александър Везенков, е стартирал
Коментари Харесай

Везенков се готви с Бруклин в Мадрид

Най-добрият български баскетболист сега - Александър Везенков, е стартирал самостоятелна подготовка в Мадрид. Крилото на Олимпиакос изкара близо седмица отмора в България, само че от няколко дни е в испанската столица, където работи с треньори на Бруклин - тимът, който го избра под №57 в Драфта на НБА през 2017 година. 23-годишният национал тренира в компанията на други две млади звезди - някогашният му съотборник в Барселона Родионс Куруцс, който изигра един сезон в Лигата на извънземните с Нетс, и Айзая Кординиър, чийто права “мрежите” получиха от Атланта преди година.

Vezenkov is Aleksandr Vezenkov, Nets, 6’9” PF stash from Bulgaria, and Cordinier is Isaia Cordinier, 6’5” SG stash from France. Locale appears to be Spain. Madrid? Where Pablo Prigioni was on the weekend. Don’t know who else is there. https://t.co/Rh3gPawBhe
— NetsDaily (@NetsDaily) June 4, 2019
Латвиецът Куруцс показа в обществените медии видео от взаимната им подготовка. Решението на управлението на Бруклин да изпрати треньори в Европа, които да работят с възможните бъдещи звезди на отбора, пък провокира вълна от удивление за смелостта и отдадеността на нюйоркската организация.

Везенков се чака да се завърне в България при започване на идната седмица. През месец юли пък той ще замине за Съединени американски щати, къдеот обичайно е вторият стадий от подготовката му и ще опита да доразвие физическите си качества, с цел да отговори на новия си пост в Олимпиакос - този на леко крило, какъвто ще играе през сезон 2019/2020.

Везенков и другите двама младоци се приготвят в базата на Реал, а един от треньорите, които дават отговор за заниманията им, е аржентинската легенда Пабло Приджони.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР