Най-добрият български баскетболист Александър Везенков направи феноменален дебют за Сакраменто

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков направи феноменален дебют за Сакраменто
Коментари Харесай

Феноменален неофициален дебют на Везенков за Сакраменто

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков направи свръхестествен дебют за Сакраменто Кингс. В контрола преди началото на сезона в НБА Везенков стана най-резултатен при загуби от Торонто Раптърс с 112:99.
Прочетете още
Везенков стана най-резултатен за отбора с 12 точки. Той игра общо 11 минути и с изключение на 12-те точки добави 2 битки и 1 асистенция при 4/7 пукотевица от игра, в това число 2/4 от тройката. 

Първата четвърт приключи наедно - 35:35, само че във втората Торонто се наложи с 34:20.

След полувремето Торонто взе третата четвърт с 26:19, а в последната Сакраменто завоюва с 25:17. 

Следващият мач от предсезонните контроли за Сакраменто е на 12 октомври против Лос Анджелис Лейкърс.

Официалният дебют на Везенков е на 26 октомври, когато Сакраменто гостува на Юта Джаз в първия кръг от новия сезон в НБА. 

„ Винаги е друго, когато играеш, а не гледаш по малкия екран. Това беше първият ни мач от подготовката, към момента се опитваме да съберем всички части дружно и да опитваме да играем добре. Очевидно, резултатът не беше най-хубавият, само че ние продължаваме да имаме вяра в процеса и в тренировките. Трябва да подобрим доста неща, с цел да бъдем подготвени за първия ни формален мач за сезона.

Както споделих и преди, това е друга игра от Евролигата. Независимо, че още сме в подготовка, темпото е друго, малко по-бързо е. Макар да е изцяло друго, всяко нещо има своята лична хубост.

Аз работя всеки ден, няма различен метод. Казвах го доста пъти, би трябвало да се изправиш против това, ще има провали, плодородни моменти, просто би трябвало да преминеш през тях. Не чакам от първия ден да бъда на 100%. Трябва да работя всеки ден, да остана съсредоточен ментално и да пробвам да оказа помощ на тима. С всеки мач се пробвам да стана по-добър и мисля, че ще е по този начин.

Мисля, че философията на треньора и на тима е върху отбраната. Всеки в тима, в това число и аз, би трябвало да бъде в действителност стабилен с тази част от играта. Това би трябвало да е нашата еднаквост. В нахлуване мисля, че той знае какво мога да върша, тъй че всичко ще бъде наред. “, съобщи Везенков.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР