Най-добрите учени в американската армия сега работят усилено по таен

...
Най-добрите учени в американската армия сега работят усилено по таен
Коментари Харесай

Forbes: Как бързо да унищожите много китайски кораби и руски танкове

Най-добрите учени в американската войска в този момент работят интензивно по скришен нов план, с който чиновниците на Пентагона се надяват да оказват помощ за неотложно прекъсване на всяка съветска или китайска офанзива. За това написа Деъвид Акс в американското списание Forbes представено от inosmi.ru.

Проектът се назовава Assault Breaker 2 и за него има доста малко информация. Самото му име („ Прекъсване на офанзивата 2 “) обаче приказва доста за това какви технологии могат да се употребяват и какъв унищожителен капацитет ще има.
Проектът стана прочут преди няколко години от неразбираеми публични отчети, само че през днешния ден той понякога се загатва в отворени конгреси. Една такава информация беше направена в понеделник (8 март) по време на онлайн презентация от Теренс Емерт, краткотраен заместник-министър на защитата за научни проучвания и развиване.
" Assault Breaker 2 е обещаващ план от позиция на това по какъв начин можем да напреднем в стратегическото си съревнование ", сподели Емерт, представен от репортера на Aviation Week Стивън Tримбъл.
И по този начин, какво тъкмо е Assault Breaker 2? Защо са нужни „ нови оперативни концепции, основани на нови и нововъзникващи технологии и качества? “, сподели Стивън Уокър , тогава началник на Агенцията за съвременни проучвателен планове в региона на защитата (DARPA), управляващ този план?
Името на плана е доста показателно. Първият план под това име стартира през 70-те години. По това време плановиците на НАТО се тревожеха, че мощни руски бронирани формирования просто ще смачкат отбраната на алианса . Тоест те ще завоюват заради поразителната мощ на доста стандартни оръжия.
Тогава Пентагонът разпореди на DARPA да откри метод за бързо и тъкмо заличаване на хиляди руски бойни машини, които ще се втурват в пробивите, образувани в защитата на НАТО. Целта беше да се прекъсне сходна атака и да се завоюва време преди идването на подкрепленията на НАТО. Оттук идва името „ Прекъсване на настъплението “.
През 2015 година тогавашният заместник-министър на защитата Боб Уорк беше много прецизен в улавянето на същността на „ Офанзивен неуспех “ в речта си, предшестваща стартирането на втория план. „ Той предвиждаше потреблението на самолети за разкриване и ориентиране, заличаване на цели с удари по огромни площи, както и балистични ракети„ земя-земя “с насочващи противотанкови суб-боеприпаси “, се споделя за плана от 70-те години.
Всъщност имаше два паралелни плана: единият авиационен, вторият наземен . В авиационния съставен елемент участваха американски бомбардировачи B-52 с нови радари и ракети, оборудвани с високоточни суб-боеприпаси в касети. В наземния съставен елемент бяха включени ракети-носители на сухопътните сили на Съединени американски щати, които бяха ориентирани към задачата от разследващи самолети. Тези ракети-носители трябваше да изстрелват същите ракети с касетъчна бойна глава и за същите цели.
И в двата случая широкоформатни радари, самонасочващи се суб-боеприпаси и свързващи мрежи изиграха основна роля. „ Кулминацията беше доста сполучлива проява през 1982 година на ракетния полигон „ Белите пясъци “в Ню Мексико - сподели Уърк. - Но както се оказа, Съветите също са следили тези тествания. Случи се във войските на НАТО, стана по този начин, че те взеха решение тази пауза. ”
Сега Пентагонът желае да получи същата система, която може да удари масата на руските танкове и китайските кораби в първите часове на огромна офанзива, давайки време на Съединени американски щати и НАТО да се активизират.
Според мощно цензурирания отчет на DoD Science Council от 2017 година, Assault Breaker 2 " дава способността, за малко време спрямо врага, да нанася удари и да обезсилва силите и активите на противниковата страна, които са му нужни за реализиране на стратегически триумф, до момента в който Съединени американски щати и техните съдружници вкарат в борба своите обичайни оръжейни системи. "
Системите Assault Breaker 2 ще могат да унищожават кораби, системи за Противовъздушна отбрана, щабове, танкове, хранилища и други цели , означи научният съвет на Пентагона.
Важни детайли от остарелия дизайн на Assault Breaker остават на въоръжение в американската войска. Наред с други неща, това са ракети от сухопътните сили, радари за обозначаване на въздушни цели и за преносими цели и разнообразни системи за ориентиране на цели.
Очевидно планът Assault Breaker 2 ще употребява тези остарели системи, които евентуално ще получат нови устройства за разкриване, муниции и мрежови технологии.
 Първи наказания против Иран при ръководството на Джо Байдън Първи наказания против Иран при ръководството на Джо Байдън
Съединените щати постановиха през днешния ден наказания на Иран за първи път, откогато новият президент Джо Байдън встъпи в служба през януари, съобщи...
Има доста варианти. Военновъздушни сили одобриха RQ-180 - стелт разследващи БЛА, които с подобаващи радари могат доста да разширят зоната за наблюдаване на устройствата за разкриване. Новият програмен продукт за усъвършенствана система за ръководство на борбата ще направи тази мрежа по-интуитивна.
Военновъздушни сили и Военноморски сили получават нови крилати ракети с огромен обхват за битка с наземни и наземни цели. Сега Военновъздушни сили разполагат с дребни „ супер интелигентни “ бомби от новия вид „ Златната орда ”, които могат да се употребяват в рой. Те ще извършват същите функционалности, за които са били предопределени бойните детайли на старите ракети.
Междувременно Сухопътните войски създават ракети с по-голям обхват и даже артилерийска установка с обхват на пукотевица над 1500 километра.
Ако свържете тези и други сходни системи дружно, тогава теоретично ще бъде допустимо да откриете, насочите и ударите огромен брой танкове и кораби, като го извършите доста бързо. И това ще спомогне да се реализира главната цел - да се наруши настъплението.
Разбира се, никоя комплицирана система не работи съвършено и врагът има свои секрети и благоприятни условия . „ Има избрани ограничавания “ – обясниха от научния съвет.
 Съединени американски щати се готви да загърби пазарната стопанска система, с цел да се конкурира софтуерно с Китай - само че до каква степен? Съединени американски щати се готви да загърби пазарната стопанска система, с цел да се конкурира софтуерно с Китай - само че до каква степен?
Неотдавна самостоятелният двупартиен комитет (комисия) по изкуствен интелект в Съединени американски щати разгласява отчет, в който прави извод, че Америка не е...
Първо, системата Assault Breaker 2 е проектирана да нанася удари по вражеските тилови региони, само че не на доста огромна дълбочина. „ За да се избегне рискът от ескалация, никоя ефикасна американска тактика за противопоставяне не би трябвало да разчита на стандартни удари против цели надълбоко в Русия или Китай. "
Освен това би трябвало да не е доста скъпо. „ При това сходна тактика за противопоставяне не може да включва бъдещо разполагане на огромен брой американски войски “ - обявиха от научния съвет. Въпросът е, че цената на такова широкомащабно базиране напред ще бъде „ непостижимо висока ".
И даже в случай че Assault Breaker 2 се окаже дейно средство за противопоставяне на днешните армии на Русия и Китай, Москва и Пекин имат елементарен, въпреки и не доста на ниска цена метод да преодолеят това опълчване, обясниха от научния съвет на Пентагона.
Врагът „ постоянно има опция просто да вкара спомагателни сили и средства в борба, с цел да нанесе по-сериозни вреди “ - обобщава Forbes.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР