Най-добрите пожарникари от страната се събраха, за да премерят сили

...
Най-добрите пожарникари от страната се събраха, за да премерят сили
Коментари Харесай

Най-добрите пожарникари на България се събраха да премерят сили в Пловдив

Най-добрите пожарникари от страната се събраха, с цел да премерят сили в съревнование по пожароприложен спорт на Лекоатлетически стадион наоколо до Гребния канал в Пловдив. В идващите три дни, огнеборците ще показват своите професионални умения и равнища на профилирана оперативна подготовка в 50-тия Републикански обзор по пожароприложен спорт, чийто хазаин е градът под тепетата.
На откриването участваха гл. комисар Петър Тодоров - гл. секретар на Министерство на вътрешните работи, Гл. Комисар Николай Николов - шеф на ГДПБЗН, Ст. Комисар Красимир Шотаров - шеф на Дирекция " Оперативни действия " - ГДПБЗН, Комисар Георги Мангараков - шеф на РДПБЗН Пловдив, Комисар Васил Костадинов - зам.директор на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, Йордан Ставрев- зам кмет по публичен ред на община Пловдив и Таня Георгиева - шеф на Областен съвет на БЧК Пловдив. Сред гостите са и шефове на РД ПБЗН в страната, чиновници на РДПБЗ и други.
Събитието откри гл.секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който пожела триумф на участниците и им благодари за отдадеността им в сложната специалност. Заместник кметът по " Обществен ред и сигурност " на Община Пловдив Йордан Ставрев също пожела триумф на всички участници и благодари на уредниците на мероприятието. Той изрази и удовлетвореността си, че хазаин на събитието е точно Пловдив. Освен спортен темперамент, конкуренцията има за цел да покаже и уменията на огнеборците да се оправят с провокациите на специалността в действителна среда и да открои най-хубавите от тях.



Състезанието ще се организира от през днешния ден до 3 юни. То се провежда от Българска федерация по пожароприложен спорт със съдействието на ГДПБЗН-МВР, РДПБЗН-Пловдив и състезателен клуб за пожароприложен спорт “Пловдив – 160”. Надпреварата е извънредно зрелищна и прочувствена, а входът за нея - свободен.

Участие в него ще вземат 29 тима от всички регионални градове в България, както и внушителен тим на Факултет ПБЗН при Академията на Министерство на вътрешните работи. Отборите ще бъдат разграничени на четири групи – А, В, С и D. Общият брой на пожарникарите, които ще вземат присъединяване наброява над 280 представители от 27 области на страната.

Надпреварата ще се организира на четирите спортни дисциплини – самостоятелните “Изкачване с щурмова стълба до 4-тия етаж на образователна кула” и “100-метрова пътека с препятствия” и груповите “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” и “Бойно разрастване от мотопомпа”. Всички дисциплини ще се проведат на лекоатлетическия стадион в Парк „ Отдих и просвета “.

Ето и цялата стратегия на събитието:

1 ЮНИ – СРЯДА

Група A: 09:00 ч. – 11:00 ч. – „ 100-метрова пътека с трудности “

Група B: 09:00 ч. – 11:00 ч. – „ Изкачване с щурмова стълба “

12.00ч. – Тържествено разкриване на L-ти Републикански обзор по пожароприложен спорт

Група С: 12:30 ч. – 14:30 ч. – „ 100-метрова пътека с трудности “

Група D: 12:30 ч. – 14:30 ч. – „ Изкачване с щурмова стълба “

Група A: 14:30 ч. – 16:30 ч. – „ Изкачване с щурмова стълба “

Група B: 14:30 ч. – 16:30 ч. – „ 100-метрова пътека с трудности

Група C: 16:30 ч. – 18:30 ч. – „ Изкачване с щурмова стълба “

Група D: 16:30 ч. – 18:30 ч. – „ 100-метрова пътека с трудности “

2 ЮНИ – ЧЕТВЪРТЪК

09:00ч. – 10:00ч. – Полуфинали и край в дисциплината “100-метрова пътека с препятствия”

10:30ч. – 11:30ч. – Полуфинали и край в дисциплината “Изкачване с щурмова стълба до 4-тия етаж на образователна кула”

13:00ч. – 18:00ч. – “Бойно разрастване от мотопомпа”

3 ЮНИ – ПЕТЪК 08:30 ч.– 12:00ч. – “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” 13:00 ч. – Тържествено закриване и награждаване на призьорите.

Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР