Най-добре се работи с цифри и с факти, заяви кметът

...
Най-добре се работи с цифри и с факти, заяви кметът
Коментари Харесай

Терзиев и зам.-кметът по финансите: 128 са напусналите СОС, получили са по 6856 лева обезщетение

Най-добре се работи с числа и с обстоятелства, съобщи кметът на Столична община Васил Терзиев, откакто групата на ГЕРБ-СДС в локалния парламент го упрекна в административна чистка, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Терзиев даде думата на заместник-кмета по финансите Иван Василев, който изнесе точни обстоятелства. Василев заяви, че в Столична община има 1442 позиции щатно разписание.

" 128 чиновници са напуснали Следствен отдел към окръжна прокуратура от встъпването в служба на новата администрация, или 8,9%. От тези 128 чиновници, 37 поради постъпване на работа на служителя, който е определен или е спечелил конкурс за позицията, 8 са постъпили на държавна работа в друга администрация, 16 са пенсионирани, 41 индивида са освободени по взаимно единодушие, а 20 по самодейност на работодателя против уговорено обезщетение. За да избегнем операциите, това е 1,4% от всички заети в Следствен отдел към окръжна прокуратура ", разгласи заместник-кметът по финансите.

Василев посочи, че изплатените компенсации за същия интервал са общо 727 880 лв.. " 296 хиляди от тях са за необработен годишен отпуск от тези чиновници, които са освободени. 212 хиляди - по Закона за пенсиониране и 137 хиляди - уговорено обезщетение в хипотезата по самодейност на работодателя, или приблизително на човек сме изплатили 6856 лв. ", сподели още той.

Заместник-кметът по финансите означи, че изплащането на компенсациите под каквато и да е форма е съблюдаване на буквата на закона и е справедливо от всеки един от тези чиновници.

" Също по този начин изплащането на обезщетение в хипотезата на освобождение по самодейност на работодателя е и демонстрация на почитание от страна на управлението на Следствен отдел към окръжна прокуратура в лицето на кмета към тези чиновници ", съобщи той.

Василев е безапелационен, че всичко друго, което се приказва през днешния ден, ще е опит за операция и конфигуриране на чиновниците на администрацията и заблуждение на обществото. Той прикани да се следи какъв " dream team " ще бъде изработен, а също и за това кои компании ще стартират да печелят публични поръчки.

Минути по-рано от ГЕРБ-СДС " сигнализираха " за " зараза от непринудено напуснали " в София.

" 10% от чиновниците на общината са освободени. Терзиев съобщи по време на акцията, че няма да има чистка, а 325 чиновници са освободени. Това е коствало на софиянци 1,4 млн. лева обезщетение за заплати ", съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичен общински съвет Георги Георгиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР