Най-добре и за самия Иван Гешев ще бъде да подаде

...
Най-добре и за самия Иван Гешев ще бъде да подаде
Коментари Харесай

Кирил Петков в кулоарите: Най-добре и за самия Гешев ще е да си подаде оставката. Личностна война с Пеевски нямам

Най-добре и за самия Иван Гешев ще бъде да подаде оставката си. Това сподели министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

Според него напоследък хрокуратурата работи по " забавен и чудноват метод ". Премиерът разяснява догатките, че основният прокурор може да надживее държавното управление му. Той изясни, че няма никакви страхове и предвижда, че кабинетът ще изкара 4-годишния си мандат. По думите на премиера значимо е не времетраенето на мандата, а свършеното през него.

" В нашия случай желаят да им даваме спомагателна информация, макар че тя е обществено известна. Готови сме да подкрепим всяко тяхно следствие. Надявам се, че това не са пиар ходове, а желаят действителна смяна, макар че се колебая ", разяснява министър председателят.

" Аз не съм проверяващ орган, аз отправям, споделих доста от лицата в листата и обществено ", сподели още той.

Премиерът Кирил Петков беше разпитан във Върховната касационна прокуратура, защото Държавното обвиняване изиска повече детайлности за лицата, които е загатнал по време на срещата си с основния прокурор Иван Гешев предходната седмица. Разпитана беше и Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на премиера.

Той отхвърли да има личностна война с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, с който не за пръв път си размениха реплики в пленарна зала. Петков акцентира, че от Политическа партия са за детайлно следствие на проблема със " златните паспорти ".

Премиерът съобщи още, че службите са свободни да проверяват всеки един сигнал, без значение от политическата му принадлежност. И се обърна и към предшественика си Бойко Борисов: „ Бившият министър председател ясно сподели, че знае кой е направил фотосите. Ако знае или допуска кой е Мата Хари, най-малкото би трябвало да даде цялата информация този човек да бъде препитан, тъй като за всички нас като българи е значимо да знаем тези кюлчета или пачки там ли са си били, или не. И в случай че са били там, от кое място са взети “.

По тематиката с напрежението по оста НАТО-Украйна-Русия, Петков съобщи: „ Нещата, които за жалост, виждаме, че идват от тях като информация не е деескалация, за каквото се надявахме. Напротив, всички виждаме, че има продължение на ескалацията. Ние би трябвало като страна да сме подготвени с всевъзможни сюжети, с цел да сме сигурни, че тактиката ни за национална сигурност е изпълнена по най-хубавия и най-умния метод “, сподели още той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР