"Най-добре би било да има консенсус за социалните и икономическите

...
"Най-добре би било да има консенсус за социалните и икономическите
Коментари Харесай

Президентът е единствената институционална опозиция на управляващите, смята Иво Инджов

"Най-добре би било да има консенсус за обществените и икономическите ограничения за излизане от рецесията, само че това няма по какъв начин да стане, тъй като следим възходящо неодобрение у част от българските жители и по тази причина рецензиите към активността на държавното управление са обосновани ". Това сподели пред БНР доцент Иво Инджов - учител по политически връзки във Великотърновския университет, във връзка новата словесна престрелка сред „ Дондуков” 1 и „ Дондуков” 2. Президентът Румен Радев е единствената институционална съпротива на ръководещите , безапелационен беше доцент Инджов и уточни, че Българска социалистическа партия се занимава със себе си, а Движение за права и свободи е дало поръчка да ръководи с ГЕРБ в един по-следващ стадий.

Той предвижда, че конфликтът сред премиера и президента ще се ускорява, тъй като занапред ще стане ясно какъв брой мъчно България ще излезе от рецесията . "Очаквам да нарасне рецензията на Радев към метода, по който ГЕРБ се пробва да изведе България от рецесията, само че би трябвало и да показва съответни варианти за излаз ", сподели политологът. Според Инджов е неприлично двама политици, които са отпред на страната, "да се конфронтират с цифри за смъртността в страната”.

„ Ако обаче фактически дебатът се води на тази повърхност, а в един миг би трябвало да се приказва за здравната политика на страната и за равнището на смъртността, тогава би трябвало да се вършат доста точни съпоставки, а да не се изстрелват цифри ", уточни той. По думите на доцент Иво Инджов е реалност, че смъртността в страната остава доста висока и на 10-ата година от ръководството на ГЕРБ и че има доста висока миграция от България.

Преподавателят по политически връзки разяснява, че коронавирусът ще отшуми, само че огромните социално-икономически проблеми на България остават. "Хората утвърдиха здравните ограничения в рецесията, тъй че Борисов мести пешките на политическата дъска. Има едно решение на здравния министър, едно изявление на шефа на оперативния щаб, а след ден-два те се ревизират от министър-председателя. Това не е наложително неприятно, тъй като в условия на рецесия някой би трябвало да взема бързи решения и да носи отговорност за тях . От друга страна, имаме президент, който стои солидно на своето място, който поредно подлага на критика ГЕРБ, градира рецензията, тъй че той не може да бъде упрекнат, че се пробва да лови риба в мътна вода в рецесията ", изясни политологът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР