Най-добрата кандидатура за еврокомисар, който да довърши мандата на Мария

...
Най-добрата кандидатура за еврокомисар, който да довърши мандата на Мария
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Екатерина Захариева е най-подходящата кандидатура за еврокомисар

„ Най-добрата кандидатура за еврокомисар, който да довърши мандата на Мария Габриел, е на Екатерина Захариева. С номинацията на Мария Габриел за министър председател Бойко Борисов удари „ Продължаваме Промяната ” в земята. Това съобщи социологът и политолог Румяна Коларова пред " Нова нюз ".
Прочетете още
Относно последните събитията политическия живот, Коларова счита, че фокусът на всички би трябвало да бъде върху институционалната промяна, върху това, което може да бъде реализирано посредством промяната както на закона, по този начин и на самите органи – Висш съдебен съвет, Инспекторат към Висш съдебен съвет, които би трябвало да бъдат конституирани още веднъж.

„ Случващото се не основава заблуда, че има промяна в правосъдната система. То демонстрира, че цялата акция за оставката на основния прокурор няма нищо общо с промяната в правосъдната система. Хубаво е, че нещата се разделиха, персоналните проблеми остават на назад във времето ”, сподели Коларова.

„ Не съм доста сигурна до каква степен разделянето на съдийска и прокурорска гилдия са положителни. Търговия с въздействие има както измежду съдиите, по този начин и измежду прокурорите. Колко по-важни каузи има в браншове, които не са наказателно-правни ”, сподели социологът и добави: „ Това опълчване съдии против прокурори нищо положително няма да донесе. Не мисля, че ще има положителен резултат, както и не мисля, че президентът би трябвало по този безапелационен метод да се произнася ”. Тя обясни, че продължителността на времето, в което Борислав Сарафов извършва функционалностите на основен прокурор зависи от парламентарното болшинство.

„ Стабилността и реалистичността на бюджета доста зависи от правосъдната промяна. Двете съществени цели – Шенген и еврозоната, също зависят от законопроекти, които се чакат – освен правосъдната промяна, само че и за битката с корупцията.

Според Коларова освободеният основен прокурор Иван Гешев като магистрат не е съумял да реализира триумф по нито едно от двете значими каузи. Бъдещето на неговия политически план зависи от организацията, нужна за всеки. „ Не знам с какъв човешки и финансов запас разполага Гешев, с цел да стартира своя политически план. Лайкове в обществените мрежи не е запас. Ресурс значи финансова поддръжка и мрежа от хора, които стоят по места ”, изясни Коларова.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР