Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин изигра отлична

...
Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин изигра отлична
Коментари Харесай

Александра Фейгин е на финал на световното

Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин изигра отлична къса стратегия и се класира за финала при девойките на международното юношеско състезание, което се организира в " Арена Армеец " в София.

15-годишната Фейгин извърши съвършена композиция от троен дебелак - троен дебелак, троен луц и двоен аксел и получи рекордната за кариерата си оценка от 51.49 точки (31.28 точки за механически детайли и 20.21 точки за съставни елементи на програмата).

Така още след първите 26 от общо 44 фигуристки е ясно, че Фейгин се класира за финалната волна стратегия при девойките. Кое място тъкмо ще заеме тя ще стане ясно след привършване на надпреварата към 18.00 часа. Първите 24 фигуристки се класират за волната стратегия в събота.

Александра Фейгин играе с травма на коляното, само че стратегиите й са доста комплицирано в техническо отношение. Тя пропусна утринната подготовка, с цел да си почине преди надпреварата.

" Доволна съм, направих всичко, каквото мога. Дадох всичко от себе си, усещах се прелестно. Коляното не ме притесняваше. Скоковете ми се получиха, желаех да изиграя всичко чисто и го направих. Публиката ме успокои, те ме подкрепяха и ми помогнаха. Сутрешната подготовка я пропуснах, тъй като беше доста рано и взехме решение да се наспя и да си умря, с цел да покажа всичко, което мога ", сподели Фейгин след късата стратегия.

" Трябва да усложня стратегиите си през идващия сезон и да науча нов скок. Треньорите ми ме поздравиха след съчетанието. Радвам се, че направих всичко ", добави фигуристката.

Нейният персонален треньор Андрей Лутай също беше удовлетворен от представянето на Фейгин.

" Тя се оправи на 100 %, всичко беше идеално. Подготвихме се добре и показахме всичко, когато трябваше. Очаквах и по-добри оценки да получи и би трябвало да влезе във волната стратегия. Но като цяло би трябвало да вървим напред - без контузии и да научим нови скокове за идващия сезон ", сподели Лутай, който добави, че Фейгин ще взе участие в още две надпревари до края на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР