Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова завърши на 17-о място в

...
Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова завърши на 17-о място в
Коментари Харесай

Милена Тодорова със 17-о място в Пекин, норвежка спечели титлата

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова приключи на 17-о място в женския спринт на 7.5 километра на Олимпийските игри в Пекин.
Титлата завоюва норвежката Марте Олсбу Рьозеланд, която сподели съвършена пукотевица и доста бързото ски-бягане.

В неделя на старт ще може да застане единствено Милена Тодорова, защото Мария Здравкова, Даниела Кадева и Лора Христова не съумяха да влязат в топ 60. Здравкова се класира на 78-о място с една неточност, Кадева на 84-о също с една неточност, а Христова бе последна, 89-а, с четири наказателни обиколки.

Милена Тодорова изравни върховото си достижение от огромно състезание, което тя реализира в самостоятелната в Антхолц-Антерселва през 2020. Българката изостана на 1:31.4 минути от първото място.
Сребърните и бронзовите медали в дисциплината отидоха при шведката Елвира Йоберг и италианката Доротея Вирер. И двете бяха безгрешни на рубежа.

За Рьозеланд това е трети орден от Игрите в Пекин след златото в смесената щафета и бронзът от самостоятелната в понеделник. В неделното гонене на 10 километра тя ще потегли с задатък от 31 секунди по отношение на Елвира Йоберг.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР