Най-дълголетната нация, според статистиката, е Япония. Усреднено, продължителността на живот

...
Най-дълголетната нация, според статистиката, е Япония. Усреднено, продължителността на живот
Коментари Харесай

Защо японките живеят най-дълго от всички и никога не напълняват?

Най-дълголетната нация, съгласно статистиката, е Япония. Усреднено, продължителността на живот в страната на изгряващото слънце е впечатляващите 82.5 години. Тази статистика продължава да изумява учени и специалисти, които се мъчат да открият каква е повода за японското дългоденствие.

В диетата на японците участват нискокалорични храни, които постоянно се сервират на по-малки порции. По този метод всяка японка употребява 25 % по-малко калории от останалите дами на Запад.

Затлъстяването в Япония е лимитирано единствено на 3.5 %, до момента в който при хората от Англия процентът е 25.
В Япония сърдечно-съдовите заболявания и ракът на гърдата и простатата са с доста по-малка периодичност, в сравнение с в останалата част на света.
Според мнението на японците, методът на хранене е директно виновен за продължителността на живота. Ето какво вършат те, с цел да доближат до достолепните 100 години:

 японка

Пропускат десерта

Вместо да приключат яденето си с някой сладостен кекс или торта, японците изпиват чаша зелен чай. Ако въпреки всичко им се хапва нещо сладко, те избират да го изконсумират сутринта, само че в по-малки количество, дружно с кафенцето.
Японците ядат на половина по-малко захар, спрямо британците. Те знаят, че несъразмерната захар покачва риска от диабет, високото кръвно налягане, затлъстяване и сърдечно-съдови проблеми. 

Японците не чакат да се заситят изцяло

Дълголетниците в Япония в никакъв случай не преяждат. Те стопират да се хранят, даже когато към момента не са се заситили изцяло. Последните хапки са непотребни и те постоянно стопират в точния момент.
Учените са на мнение, че 20 минути след края на яденето мозъкът получава знак, че сме към този момент заситени. Което е доказателство, че доста хора се хранят прекомерно бързо, което не е потребно, тъй като по този метод ядат повече от нужното.
Затова японският способ да слагате по-малко количество храна в чинията си е доста добър.

 японка

Японците се разхождат по няколко пъти дневно

Тайната на дългия живот, съгласно японците, са разходките. За тях е обикновено да вървят пешком по 3-4 пъти дневно. Експертите поддържат това, съгласно тях, ходенето пешком удължава живота с цели 7 години.

Баланс в живота и трениране

Йогата е доста известна в Япония, а в последно време е и в други елементи на света. Японците знаят по какъв начин да се разтоварят от напрежението, което спомага за цялостното им здравословно положение.

Консумират положителните бактерии

 японка

Японците знаят, че ферментиралите или сушени плодове подтикват растежа на положителни бактерии в червата. Добрите бактерии укрепват имунитета с над 80 %. Организмът има потребност от банкет на омега 3 мастни киселини и задоволително дозирани слънчеви лъчи.

Всичко това води до дългоденствие и живот, в който заболяванията са необичайност.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР