Най-дългият период на мусонни дъждове в Южна Корея за последните

...
Най-дългият период на мусонни дъждове в Южна Корея за последните
Коментари Харесай

13 жертви на наводнения в Южна Корея

Най-дългият интервал на мусонни дъждове в Южна Корея за последните седем години провокира наводнения, в които починаха минимум 13 души, други 13 са в неопределеност, а над 1000 бяха принудени да изоставен домовете си, оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.

Смъртните случаи са породени от свлачища и отнесени от водите транспортни средства. Наводненията са засегнали 5751 хектара аграрни земи, както и сектори от автомагистрали и мостове в столицата Сеул.
Президентът Мун Дже-ин изрази безпокойствие за жителите и държавните чиновници, които се борят с епидемията от ковид след 42 дни на мусонни дъждове. Според синоптиците това е най-дългият подобен интервал от 2013 година, когато мусоните са траяли 49 дни.
Мумбай с червен код за паника
Мун Дже-ин изиска да се вършат превантивни проби и да се вземат самодейни защитни ограничения, а националните и локални управляващи да положат всички старания за отбягване на повече жертви, в това число дейности за въздържане на свлачища и евакуация на хора.

В прилежаща Северна Корея държавните медии предизвестиха за опция от наводнения поради изобилните превалявания в някои региони.

Южнокорейската организация Йонхап, цитирайки южнокорейски държавни източници, заяви, че КНДР през вчерашния ден е отворила бента на намиращ се покрай границата язовир, без да уведоми съседа си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР