най-често се свързва с настинки и грипове . Това обаче

...
най-често се свързва с настинки и грипове . Това обаче
Коментари Харесай

8 храни, които свалят температурата веднага

най-често се свързва с настинки и грипове. Това обаче е признак на доста други болести, дружно с главоболие, болки в тялото и студени талази. Всичко това е извънредно неприятно и, несъмнено, желаеме да се отърва от него допустимо най-скоро. Въпреки това лекарите споделят, че не постоянно е целесъобразно да се смъква температурата.
Особено, в случай че тя не надвишава 38 ° C. В последна сметка по този начин имунната система се оправя с бактериите и вирусите, предизвикали заболяването.
Механизмът е напълно елементарен: когато температурата се увеличи, метаболизмът се форсира, което способства за унищожаването на патогенни микроорганизми в кръвта. На фона на здравословния метод на живот и вярното хранене това оказва помощ на човек да облекчи положението и бързо да се възвърне. Ето за какво е доста значимо да знаете предложените и неразрешени храни при температура.
Поразително е, че храната, която ядем, може да понижи топлината в тялото. За да се усъвършенства терморегулацията, в случай че е належащо, редувайте храната с приемането на антипиретици.
Храна при висока температура За да се възвърне по-рано тялото, лекарите поучават да се придържат към няколко правила:
- увеличете приема на течности: вода, сокове, компоти. Пийте чаша на всеки 2-3 часа. Това ще помогне освен за равнене на водния баланс, само че и за засищане на организма с витамини и повишение на защитните му сили;
- хапвайте повече плодове: ябълки, круши, грозде, праскови, ананаси и лимони. Те се усвояват съвършено и обезпечават на организма потребни субстанции. И в случай че приказваме за консервирани, то единствено домашно приготвени, защото магазинните съдържат нездравословни консерванти;
- преминете към елементарно смилаема храна, да вземем за пример: леки супи, зеленчуци на пара, кисело мляко, кефир, пъдпъдъчи яйца. Те ще ви заредят с сила и в това време се усвояват добре, което в действителност икономисва силите на организма за битка с инфекцията.
Топ 8 храни за висока температура

Може да се размени със сок, елементарна вода или даже сода. Пиенето на доста течности покачва успеваемостта на антипиретиците и това е значимо да се знае. Течността прочиства тялото от отрови и забавя растежа на бактериите, които избират обезводнените кафези.

Те са богати на витамин С, който поддържа имунитета. Приблизително един грейпфрут, портокал или две половинки лимон понижават температурата с 0,3-0,5 ° C. Лимонът също разсънва апетита. Но в случай че имате възпалено гърло, по-добре оставете цитрусовите плодове настрани: най-малкото те ще го нервират.

Имаме поради най-вече босилек и риган. Първият е натурален антибиотик с бактерицидни и дезинфекциращи свойства. А риганът може дейно да се прибавя към ястия при респираторни болести и проблеми с гърлото, подправката също е в положение да намали температурата, да облекчи гаденето и последствията от нарушавания на храносмилателната система.

Най-често от него се подготвя чай, който има противовъзпалителни свойство. Той намалява добре температурата, само че е потребен единствено при ниски температури (около 37 ° C). Когато се увеличи до 38 ° C и повече, този артикул е противопоказан!

Нищо чудно, че се предлага за инхалации и компреси. Приготвен с черен пипер и карамфил, той е много ефикасен при настинки и кашлица. Също по този начин се усвоява бързо и предотвратява храносмилането.

Това е течност + протеин, съществени съставни елементи за организма при температура. А зеленчуците и подправките в него също прибавят антиоксидантни свойства, които са значими за поддържането на имунитета

Лека, здравословна и питателна. Съдържа калий, натрий, магнезий, сяра, фосфор и други детайли, които способстват за подсилване на организма и укрепване.

На първо място, това е калций, който е нужен за възобновяване след тресчица. Най-ефективните артикули от тази категория са живото кисело мляко или биокефир, или пробиотици. От тях зависи положението на червата и от тях зависи имунитетът на организма като цяло. Изследванията удостоверяват, че пробиотиците оказват помощ при висока температура и кашлица. Техният резултат се демонстрира изключително добре при лекуване на деца.

Как да помогнете на тялото си при висока температура? - яжте постоянно, само че на дребни порции, 5-6 пъти дневно. Преяждането забавя храносмилането и даже предизвиква гадене;
- премахнете от диетата ви мазни и пикантни храни, като тези, които могат да предизвикат диария (и затова дехидратация);
- изключете използването на свинско и говеждо месо, изключително пържено. Тъй като тялото ще би трябвало да изразходва повече сила, с цел да ги смила;
- хапвайте по- малко сладкиши, тъй като захарта към момента забавя процеса на угнетяване на вируса;
- минимизирайте и е по-добре да го изоставите изцяло. Факт е, че тази напитка понижава защитните сили на организма;
- нежелателно е да се пият алкохолни питиета и да се пуши – това също може да утежни обстановката.
По време на интервал на заболяване е значимо тялото да обезпечи оптималната релаксация, да усъвършенства кръвообращението в тялото, а също и да обезпечи задоволително доставяне с О2 в белите дробове. Затова комбинирайте вярното хранене с разходки, проветряване на стаята и добър сън. И ще бъдете здрави!
Не забравяйте да споделите публикацията с приятелите си в обществените мрежи, съгласно нас информацията ще бъде забавна за мнозина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР