Най-често прилаганият днес метод за скрининг на рак на гърдата

...
Най-често прилаганият днес метод за скрининг на рак на гърдата
Коментари Харесай

Нов безболезнен метод за детекция на рак на гърдата


Най-често прилаганият през днешния ден способ за скрининг на рак на гърдата е мамограмата. Тя дава задоволително достоверни резултати, само че и носи сериозен дискомфорт за изследващите се дами. Много скоро обаче може да се чака внедряването на нов и изцяло неусетен способ за диагностициране на рак на гърдата.

Той се доразработва сега в Япония. Досегашните данни сочат, че новаторският способ е доста по-надежден и може да се употребява като съответна и неинвазивна опция на некомфортната

мамограма в бъдеще.

Иновативният способ за проучване за рак на гърдата се създава от теоретичен екип от университета в Кобе, Япония. Той ще добави избора от средства за разкриване на това подло заболяване посредством образна диагностика .

Методът работи посредством изпращане на радиосигнали към гърдата и визуализиране на положението й посредством образуване на тримерен облик. При създаването на новия диагностичен способ японските учени се оповават на една доста забавна специфичност - гърдите са построени преди всичко от мастна тъкан. Факт е, че множеството органични тъкани, в това число туморните формирания, отклоняват радиовълните. Те обаче изцяло свободно навлизат и минават през мастната тъкан и може да се употребяват за доста в детайли визуализиране на положението на гърдите и за следене образуването на неспецифична тъкан в тях.

Методът е напълно неинвазивен, а в допълнение и безвреден. Той не води до никакво радиационно облъчване, а силата на употребените радиовълни се равнява на по-малко от 1% от тази, предавана от вълните на мобилните телефони.

Свързани публикации.. Кога има възможност ракът на гърдата да се завърне? 0 Ехотерапия понижава доброкачествени тумори на гърдата 0 Рак на гърдата – стадии и диагностициране 1

До момента резултатът на новия способ е тестван измежду над 200 дами в Япония, в това число такива, диагностицирани с рак на гърдата. Установено е, че в над 90% от случаите резултатите от новаторското проучване съответстват с тези от обичайните диагностични способи като мамограма , биопсия , ехография и други Новият способ има и едно доста съществено преимущество. С него може да се диагностицира рак на гърдата в доста ранна фаза - нещо мъчно постижимо посредством другите диагностични способи.

Очаква се новият способ да се ползва всеобщо през 2019г. и да се употребява сполучливо като профилактична мярка при скрининг за рак на гърдата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР