Най-честите препоръчки за възтановяване на опорно-двигателната система са пилатес и

...
Най-честите препоръчки за възтановяване на опорно-двигателната система са пилатес и
Коментари Харесай

Йога със Стела Колева. Йога или пилатес?


Най-честите препоръчки за възтановяване на опорно-двигателната система са пилатес и йога. Те освен, че не повреждат прешлените, а оказват помощ да се заздрави гръбначният дирек. Дишането е от изключително огромно значение и при двете практики, както и укпреването на мускулите на тялото. С постоянни занимания, се ускорява издръжливостта и човек се усеща тонизиран.

Методът Пилатес е основан от американеца

Джоузеф Пилатес – който е преодолял много болести на млади години с помощта на спорта и в следствие на метода, който основава. Упражненията в пилатес са помогнали на бойци в Ланкастър по време на Първата международна война както и на танцьори в Щатите да поддържат телата си здрави. До през днешния ден пилатес е един от най-желаните способи за трениране на тялото в светските американски среди. Той е съвършен избор за поддържане на форма, защото укрепва и тонизира мускулите, усъвършенства стойката и огъвкавява тялото. Някои извършения се извършват благодарение на топка, ластици, даже машини за да се обзет всички мускулни групи.

Ако претекстовете Ви са само да стегнете тялото си и да го извършите по-оформено, пилатес е сигурен вид това да се случи, несъмнено, в композиция с хранителен режим. Aко обаче имате потребност и от в допълнение разпределяне на нервната система, отърваване от ежеднения стрес и усмиряване на мозъка, то йога е по-подходяща за вас. Йога е фокусирана върху положението на духа и постоянно хора, които страдат от отрицателни страсти като тревога или меланхолия настояват, че йога им оказва помощ да възвърнат своето равновесие и положително държание.

Докато пилатес е основан при започване на 20.

век като способ за рехабилитация и укрепване на мускулатурата, йога съществува повече от 5000 години в Индия и продължава да се развива по света със своята философия за израстване на физическо и ментално равнище. Друга причина, заради която йога превъзхожда пилатес, е че посредством задържането в позите, разтягането на мускулите е по-дълбоко и по този метод тялото се огъвкавява по-добре. За хора, които са сковани, това е по-ефективният метод да се усъвършенства еластичността на скелетните мускули и те да се възстановят.

Свързани публикации.. Отслабва ли се с йога? Йога със Стела Колева 0 Защо е толкоз специфична стойката на глава? Йога със Стела Колева 0 Дишате ли? Йога със Стела Колева 0

При динамичния

метод на живот, когато

би трябвало да сме приспособени към външния свят и оптимално комбинативни заради неналичието на време, йога би ни помогнала да подържаме, с изключение на добра физическа форма и положително самоосъзнаване и равновесие. Това е и определението на йога - усамотение на духа и тялото. В рамките на едно занятие се работи за възтановяване на всички системи в организма и разпределяне на съзнанието.

Не подценявайте йога заниманията. Подобно на пилатес, тази система също покачва мускулната мощ и сила. Практиките за по-напреднали са интензивни и изискват доста добра физическа подготовка, защото за осъществяването на една

поза е нужна

еластичност, мощ и централизация за добър баланс. Всеки човек може да реализира положителни резултати като еластичност, мощна мускулатура, здрав гръбначен дирек, положително самочувствие и естетика, само че за това се изисква предпочитание и самообладание.

Йога учи на неизменност освен в заниманията, само че и в всекидневието. В дълготраен проект се реализира равновесие сред тялото, мозъка и духа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР