Най-честата причина хората да не носят предпазни маски, по време

...
Най-честата причина хората да не носят предпазни маски, по време
Коментари Харесай

Експеримент: задушават ли ни маските?

Най-честата причина хората да не носят защитни маски, по време на пандемията от Ковид-19, е че маската ги задушава. Американски доктор опроверга това изказване с опит.

Д-р Меган Хол работи в Медицински център. Тя споделя, че е чувала доста хора да се оплакват по време на работа или в онлайн мрежите, че не могат да дишат с маска и не носят такава, тъй като равнищата на О2 спадат фрапантно.

" Виждам доста мнения във Фейсбук или слушам от пациенти или други хора със угриженост по отношение на вредата за здравето им поради носенето на маска ", споделя доктор Хол.

Така, тя решила да запише равнищата на кислорода и сърдечната си периодичност четири пъти: един път без маска, един път след пет минути носенето на хирургическа маска, един път след пет минути с включена N95 маска и по-късно още един път след пет минути носенето на двете маски. В последна сметка всички нейни записи се оказали съвсем идентични.

Без маска сатурацията е 98%, пулс – 64; с хирургична маска – сатурация 98%, пулс 68; с N95 маска – сатурация 99%, пулс 69; и хирургична, и N95 – сатурация 99%, пулс 69.

След това доктор Хол прави обява за опита си във Фейсбук, която е споделена над 30 хиляди пъти за по-малко от два дни. Д-р Хол споделя, че не е търсила популярност, а единствено се е опитвала да помогне на приятелите и фамилията си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР