Най-чаканият сблъсък от програмата на четвъртфиналите в Индиън Уелс не

...
Най-чаканият сблъсък от програмата на четвъртфиналите в Индиън Уелс не
Коментари Харесай

Все още непобеден през сезона: Надал пречупи Кирьос в спиращ дъха спектакъл!

Най-чаканият конфликт от програмата на четвъртфиналите в Индиън Уелс не разочарова, откакто Рафаел Надал и Ник Кирьос изнесоха същински тенис театър, траял близо три часа. Двамата остарели познайници демонстрираха първокачествен тенис в хода на целия конфликт, само че в края Надал се оказа с по-здрави нерви и победи след 7:6(0) 5:7 6:4, с цел да откри място в топ 4 в Калифорния.

Зрелището сред двамата не разочарова още от първата минута. Надал откри сметката си с безпроблемен сервис гейм, а Кирьос предложи от същото в дебютното си подаване. Австралиецът излъчваше съществено самочувствие в началните минути и незабавно вкара в деяние мощния си форхенд, който му оказа помощ да пречупи испанеца и по този начин първият пробив стана факт още в третия гейм. Колебливите изяви на 21-кратния първенец от Шлема продължиха, само че той съумя да резервира изоставането си от единствено един брейк.

От другата страна на мрежата, Ник бе под пара щом застанеше на линията за сервис и с безпощадните си начални удари се приближи на единствено гейм от това да поведе в общия резултат. Сервирайки при 5:3 Кирьос бе на две точки от триумфа, единствено че борешият се до дъно Надал откри път назад и възвърне равенството в последния вероятен миг. Така последва тайбрек, в който интригата отсъстваше, откакто международният номер 4 се снабди с задатък от двоен минипробив за негативно време, а скоро по-късно преднината му се усили до 6:0. Точката на разногласието в този едночасов сет бе поставена по трагичен метод, откакто австралиецът първо счупи ракетата си, след което насочи имитация към почитател в трибуните, което му донесе наказателна точка и по този начин Матадора се приближи на крачка от 1/2-финалите.

Just keep grinding...

Trailing 5-3, stays the course to dig out the first set 7-6(0)
— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN)
Колоритният канберец не разреши разочарованието от загубата на първата част да вземе връх в представянето му и продължи да работи със забележителна убеденост, поставяйки в догонваща позиция Надал след всеки собствен гейм. Непобеденият досега през сезона ибериец също показва чудесна игра и паритетът оставаше неизменен. Двамата прекосяваха с лекост през личните си подавания и бе напълно закономерно да забележим нов тайбрек, който да реши изхода от сета. Сервирайки при пасив от 5:6 обаче, Надал изигра един от най-лошите си геймове в хода на мача и бе осъден мигновено от противника си, който отмъкна частта и вкара шоуто в съдбоносен сет.

Winning the set in style |
— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN)
Подемът на 26-годишния играч бе изтъкнат и при започване на решаващата част, когато той бе на път рано да вземе водачеството, само че Надал се отърси от грешките си и задържа подаването си. Впоследствие опитният испанец на своя ред имаше шансове да се откъсне в резултата, само че Ник изстреля няколко неспасяеми сервиса, които левичарят единствено можеше да изгледа. Равенството се резервира до 3:3, след което последва слаб сервис гейм за Кирьос, изпълнен с поредност от неверни решения, който приключи с двойна неточност и по този метод четвъртият в схемата си открехна малката врата към триумфа. Надал затвърди извоюваното си преимущество и поведе с 5:3, до края австралиецът въпреки всичко остана до известна степен в битката, само че в последния си сервис гейм манакирецът бе повече от безапелационен, ликувайки с крайния триумф.

For the 1️⃣9️⃣th time this year.... |
— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР