Най-чаканата новина за пенсионерите съобщи Любомир Каримански, който в момента

...
Най-чаканата новина за пенсионерите съобщи Любомир Каримански, който в момента
Коментари Харесай

Радост за пенсионерите! Най-чаканата новина

Най-чаканата вест за пенсионерите заяви Любомир Каримански, който сега е консултант на финансовия министър Росица Велкова.

Ще има пари за пенсиите през януари, защото не се одобри предлагането на Ананиев, което щеше да блокира средствата. Министър Велкова прикани да се мисли какво се предлага на трибуната, сподели Каримански за Нова тв.
-->
" Предупреждавахме, че обществените пакети ще имат доста висока цена. Трябва малко по малко да мислим за целеви ограничения, таргетирани към уязвимите групи. Цялата поддръжка би трябвало да не отива безредно, а целево. Eнергийните ограничения също би трябвало да бъдат таргетирани към дребните и междинните бизнеси, тъй като другояче ще стигнем до миг, в който няма да има задгранични вложения ", изясни той.

По думите му има два фактора, които въздействат върху държавния дълг. " Единият е външният - геополитически фактор, обвързван с множеството рецесии, вторият са вътрешногенерираните рецесии.  И двата фактора са мощно оръжие против съблюдаване на фискалната дисциплинираност. С вътрешния фактор ни е по-възможно да се борим. Предложенията на партиите са недомислени и популистки, без явен резултат за страната. Общо 16 оферти за 5,7 милиарда лв. бяха направени, само че от кое място ще се вземат пари за тях, не се споделя ", разяснява Каримански. 

Според него лицемерието е присъщо на Българска социалистическа партия, а не на служебното държавно управление. " Знаехме, че инфлацията е 10-12%, само че още по времето на постоянния кабинет в макрорамката пишеше, че минималната заплата ще е 710 лв.. Нинова не знаеше ли, че инфлацията ще се усилва, с цел да предложи друго? Трябва да има постоянно държавно управление, с цел да се извърши Закона за обществени финанси. Всички 7 партии имат разнообразни политики, на коя да угоди служебният кабинет? Ако предложи свои ограничения, ще тръгне спор дали е трябвало служебно държавно управление да вкарва постоянен бюджет ", уточни финансистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР