Най-богатият човек в света става все по-богат дори по време

...
Най-богатият човек в света става все по-богат дори по време
Коментари Харесай

Най-заможният човек в света забогатя с над $6 милиарда за ден насред пандемията

Най-богатият човек в света става все по-богат даже по време на международната пандемия или пък тъкмо поради нея.

След като клиентите на най-големият потребителски пазар в света остават затворени в домовете си, те разчитат повече отвсякога на услугите на онлайн търговецът Amazon. И това е добра вест за нейният основател Джеф Безос.

В резултат на нарасналото търсене акциите на компанията във вторник записаха повишаване с 5,3%, което увеличи чистото му благосъстояние с над 6 милиарда $ до 138,5 милиарда $.

И до момента в който огромните стопански системи в света са изправени пред риска от навлизането в дълбока криза, а милиони хора могат да изгубят работата си, най-заможните хора в света се оправят забележително добре.
 Заможните хора в света губят милиарди от началото на 2020-а, само че не и най-богатият от тях
Заможните хора в света губят милиарди от началото на 2020-а, само че не и най-богатият от тях

Джеф Безос е добавил 3,37 милиарда $ към положението си от януари насам

Въпреки че топ 500 на милиардерите в света изгубиха общо 553 милиарда $ от началото на годината, тяхното общо благосъстояние се изкачи с 20% след достигането на това дъно на 23 март, демонстрира Bloomberg Billionaires Index.

Успехът на Безос е споделен и с някогашната му брачна половинка Макензи, която след развода получи 4% дял от Amazon. От началото на годината нейното положение е повишено с 8,2 милиарда $ до общо 45,6 милиарда $. Това към този момент я слага на 18-то място по богаство в света съгласно Bloomberg преди най-богатите хора в Индия и Мексико - Мукеш Амбани и Карлос Слим.

Акциите на верига номер 1 за търговия с бързооборотни артикули в света - Walmart, също записаха растеж през последните седмици. Това усили благосъстоянието на най-заможното семейство в света - Уолтън, с близо 5% до 169 милиарда $.
 Деветте най-богати дами в света, които ръководят близо $290 милиарда
Деветте най-богати дами в света, които ръководят близо $290 милиарда

Две от тях влязоха в класацията на най-заможните хора в света през 2019 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР