Най-богатият чех Петр Келнер е най-вероятният следващ собственик на Би

...
Най-богатият чех Петр Келнер е най-вероятният следващ собственик на Би
Коментари Харесай

Петр Келнер купува БиТиВи?

Най-богатият чех Петр Келнер е най-вероятният идващ притежател на Би Ти Ви, оповестява " Капитал " като се позовова на свои източници. Вестник " Банкеръ " също заяви новината, цитирайки " Ройтерс ".
Припомняме, че Келнер имаше желание да придобие Нова тв, само че договорката се провали.
Инвестиционната група на чешкия милиардер Петр Келнер - PPF, е останала единствен претендент за придобиването на активите на Broadcaster Central European Media Enterprises (CME), измежду които е и българската " bTV Media Group ", добавя " Банкеръ ".
Това се показва в публикация на организация " Ройтерс ", където е конкретизирано, че пазарът чака вести за продажбата на CME от мажоритарния й притежател - американския колос AT&T.
На финала на търга за активите на CME съперник на Келнер е била американската компания Discovery. Щатското сдружение обаче очевидно към този момент не интересува от договорката.
В България Келнер към този момент има телекомуникационната компания " Теленор България ", само че не съумя да завоюва борбата за покупката на " Нова броудкастинг груп ", защото Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани договорката с " Модърн таймс груп " и шведската компания продаде активите си в България на Кирил и Георги Домусчиеви.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР