Най-богатите хора в света са увеличили състоянието си по време

...
Най-богатите хора в света са увеличили състоянието си по време
Коментари Харесай

Най-богатите в света увеличили състоянието си по време на пандемията

Най-богатите хора в света са нараснали положението си по време на пандемията от ковид. Това демонстрира огромен отчет на организацията World Inequality Lab, представен от BBC.

През 2020 година е записано най-рязкото покачване на богатството на милиардерите. В същото време 100 милиона души по света са изпаднали в последна беднотия.

Най-богатите 10% от хората на Земята в този момент получават 52% от международните приходи, а най-бедната половина - единствено 8%, се споделя в отчета.

" След повече от 18 месеца пандемия светът е още по-поляризиран. Докато благосъстоянието на милиардерите набъбна с повече от 3,6 трлн. евро, още 100 млн. души се причислиха към редиците на извънредно бедните ", разяснява Лукас Шансел, един от шефовете на World Inequality Lab.

Според данните най-заможните 10% от хората в света имат 76% от цялото световно благосъстояние. А положението на 52-те най-богати лица е нараствало с 9,2% годишно през последните 25 години.

Европа е най-равнопоставеният район, като най-богатите 10% получават 36% от приходите. Най-голяма неравнопоставеност има в Близкия изток и Северна Африка - там най-богатите 10% получават 58% от приходите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР