Най-богатите хора на света търсят наистина сериозни инвестиции, когато става

...
Най-богатите хора на света търсят наистина сериозни инвестиции, когато става
Коментари Харесай

Най-горещите жилищни пазари през 2024 година или калко площ можете да си купите с $1 милион

Най-богатите хора на света търсят в действителност съществени вложения, когато става въпрос за закупуване на идващото им жилище. Една четвърт от американците с високи приходи или тези със благосъстояния от над 30 милиона $ или повече възнамеряват да закупят жилищен парцел тази година, съгласно отчета на. Според отчета средностатистическият паралия има приблизително до четири жилища. Една четвърт от жилищното им портфолио е отвън родната им страна.

Що се отнася до целите за идната им огромна покупка, супербогатите класират " метод на живот " и " вложения " като първи в листата, следвани от налозите и сигурността.

Спадът на пазара на жилищата, засегна и първокласния сегмент. Миналата година на един от най-големите имотни пазари САЩ е имало 34 продажби на парцели от висок клас на стойност над 50 милиона $, което е спад от 45 продажби през 2022 година, само че въпреки всичко доста повече от годините преди пандемията.

Има наклонност лихвените проценти да се стабилизират и евентуално да падат тази година и специалистите по недвижими парцели споделят, че има някои признаци, че предлагането на първокласни артикули може да пораства, което може да докара до повече продажби.

В отчета се предвижда, че най-добре представящият се пазар в международен мащаб първокласни недвижими парцели ще бъде Оукланд в Нова Зеландия , с плануван растеж на цените от 10% през 2024 година

Мумбай е на второ място с 5,5%, следван от Дубай (5%), Мадрид (5%), Сидни (5%) и Стокхолм (4,5%).
 13 града, в които популацията от милионери се усилва най-бързо през последната година
13 града, в които популацията от милионери се усилва най-бързо през последната година

Има и два европейски града в класацията

Цени

Миналата година 100-те най-големи пазара на първокласни парцели в света регистрираха растеж от 3% на междинната цена. Най-добре представящият се пазар на първокласни парцели в света е Манила, Филипините, с 26% растеж, който идва частично от вложители, бягащи от Хонконг и Китай. Дубай е на второ място с 16% растеж на цените, следван от Бахамите с 15% и района Алгарве в Португалия с 12%.

Сред най-зле представилите се през предходната година бяха Ню Йорк, като цените се намалиха с 2%, и Сан Франциско, със спад от 0,5%. Най-големият спад в света измежду по-големите пазари беше Оксфорд с 8%.

Бягство на богаташите от Съединени американски щати

Според разбора богатите американски купувачи от ден на ден се насочат в чужбина. Американците в този момент са водещите задгранични купувачи на влиятелни и луксозни имоти в Лондон - тези на цена над 10 милиона $. Те също са все по-активни в Европа.

" Ако в действителност забележим по-ниски лихвени проценти или най-малко повече убеденост, че инфлацията понижава, мисля че ще стартираме да виждаме повече предложение още веднъж ", разяснява Лиам Бейли, сътрудник и световен началник на анализите в Knight Франк.

По думите му американските купувачи имат все по-голямо наличие, в Италия, Франция и Португалия. " Мисля, че американските купувачи са станали доста по-готови да изследват и да мислят за други възможности отвън родината. "

Какво можете да си купите с 1 милион щатски $ на най-скъпите пазари на парцели в света?

Монако държи на купата за най-скъпия жилищен пазар в света. За 1 милион щатски $ можете да си купите едва 15 кв.м. повърхност от първокласен парцел, по данни на Wealth Report. След това е Ню Йорк, в който може да си купите 33 кв. м. за тези пари. Трети е Лондон (34 кв.м), дружно със Сингапур (34 кв. м) В Дубай за 1 милион щатски $ се купуват 105 кв.м. - пет пъти повече, в сравнение с в Хонконг (22 кв.м.).В Кейптаун или Сао Пауло със същия бюджет си обезпечаване над 200 кв.м.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР