Най-бързорастящата голяма икономика в еврозоната в момента се намира в

...
Най-бързорастящата голяма икономика в еврозоната в момента се намира в
Коментари Харесай

Пазарите изглеждат незаинтересовани от каталунската криза

Най-бързорастящата огромна стопанска система в еврозоната сега се намира в политическа рецесия, откакто най-богатият й район се бори за самостоятелност. И все пак държавните облигации и еврото демонстрираха напълно леко съмнение.

Докато волатилността може да се появи на идващ стадий, анализатори и мениджъри се съмняват, че политическата драма съставлява особена опасност за пазарите.

Мениджърите на активи от Pimco до Investec виждат събитията към Каталуния като вътрешен проблем за Испания, който не съставлява последователен риск за останалата част от еврозоната.

" Не считаме, че това е причина да преразгледаме прогнозите си в границите на Европа и паричната политика и визията ни е, че въздействието ще остане минимално ", споделя Жералдин Сундстром от Pacific Investment Management пред Bloomberg. И показва, че малко волатилност може да се окаже в интерес на тези, които желаят занапред да влязат на облигационния пазар.

 Близо 700 компании са напуснали Каталуния след референдума
Близо 700 компании са напуснали Каталуния след референдума

И други данни приказват за спад на икономическата интензивност в региона

Пазарите чакат разногласието сред Мадрид и сепаратистите от Каталуния да се задълбочи, само че не е изключително ясно дали битката за самостоятелност ще се окаже отрицателна за Испания в дълготраен проект, считат анализаторите в Rabobank.

" Това сме го виждали и преди и в последна сметка на Каталуния няма да бъде разрешено да се отдели - това е противоконституционно ", счита Матю Кейрнс, стратегист в Rabobank в Лондон. " Каталуния в действителност желае да се снабди с още мощност, с цел да се пребори за малко повече автономност. Мадрид има интерес да не разреши обособяване поради размера на каталунската стопанска система ", добавя Ръсел Силбърстоун от Investec Asset Management.

 Каталунската рецесия може да коства на Испания €12 милиарда
Каталунската рецесия може да коства на Испания €12 милиарда

Областта обезпечава 20% от Брутният вътрешен продукт на страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР