Навярно смятате, че първоначално модата на гладките женски крака се

...
Навярно смятате, че първоначално модата на гладките женски крака се
Коментари Харесай

Откъде се появила модата на бръснатите женски крака?

 бръснене на крайници

Навярно смятате, че в началото модата на гладките женски крайници се появила от елементарното предпочитание дамите да се отличават от косматите мъже? Или по хигиенични съображения? Колкото и да е необичайно, тази мода се е появила във времето на Втората международна война.

И повода въобще не е в хигиената. Работата е там, че по време на войната чорапите станали огромна необичайност, създаваният найлон се употребявал във военната индустрия – да вземем за пример за производството на парашути. А да се върви без чорапи било непристойно.

Жените, както постоянно, намерили излаз от тази обстановка. Те почнали да оцветяват краката си, като преди този момент премахвали космите си с бръснач, с цел да бъдат гладки, а по-късно им рисували „ чорапи “. Мнозина салони за хубост предложили сходни услуги.

Стартирало производството на неохбодимите за тази цел стока: тониращ крем, моливи и даже съоръжения за равно нанасяне на линиите, имитиращи краищата на чорапите.

Войната си отишла, чорапите се върнали на стелажите, а модата на бръснатите крайници останала и се трансформирала в знак на женственост.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР