Навярно повечето от вас си спомнят смача, който Григор Димитров

...
Навярно повечето от вас си спомнят смача, който Григор Димитров
Коментари Харесай

Само с едно движение на китката: Бекхенд снарядът, който донесе първия пробив за Григор срещу Хуркач

Навярно множеството от вас си спомнят смача, който Григор Димитров извърши, изоставайки със сет и 4:5 точки в тайбрека на втората част против Алехандро Табийо. Това печеливш отиграване тогава вдъхна нов живот на българина в мача и сложи началото към неговия поврат. До огромна степен можем да кажем, че тази нощ още веднъж имаше подобен миг, който се оказа с съществена роля за завръщането на нашия съотечественик в дуела му с Хуберт Хуркач.

Става въпрос за фамозния минаващ удар от бекхенд в шестия гейм на втората част, с чиято помощ Димитров осъществя своя първи пробив в мача. Дотогава нашият съотечественик беше имал няколко нелоши благоприятни условия да отнеме съперниковото подаване, само че непроменяемо допускаше нехарактерно лесни грешки от своята форхенд страна в тези миг, а постоянно нямаше и какво въобще да направи, тъй като някогашният първенец пласираше следващия си неспасяем начален удар.

Това несъмнено играеше по нервите на Григор, който можеше самичък да съобщи подаването си, само че тогавашният номер три прояви здрави нерви и след това се възползва при евентуално най-трудния си брейкбол, вдигайки публиката на крайници с вълшебен противоположен удар, а Хуркач застина на мястото и можеше единствено да изгледа по какъв начин топката профучава около него единствено с едно леко придвижване на китката.

1⃣ - 1⃣ secures the second set 6-3 against Hurkacz and we`re going to a decider
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР