Навремето лекарите са забелязали, че хората, носе­щи меден кръст, по-рядко

...
Навремето лекарите са забелязали, че хората, носе­щи меден кръст, по-рядко
Коментари Харесай

Ако Ви Мъчат Гъбички По Краката Това Народно Мазило С Евтини Продукти Е Вашето Спасение!

Навремето лекарите са забелязали, че хората, носе­щи меден кръст, по-рядко се разболяват от холера по вре­ме на епидемии. За профилак­тика на рахита на дребните деца са слагали медни грив­ни. Медта съгласно античните пособия и при счупвания. За тази цел се употребявали стружки от старинни медни монети, като те (забележе­те!) ги изяждали дружно с самун. По същия метод приема­ли мед (на върха на ножа) про­тив херния.

Днес е открито, че ап­ликациите с мед понижават температурата, отстраняват болката, стопират кървенето, възстановяват водната и ми­нералната обмяна, подобря­ват съня, успокояват нервна­та система, отстраняват доб­рокачествените тумори и въз­палителните процеси в орга­низма, в това число и тези на ставите. С медни приложения се лекуват и гинекологични за­болявания. Медните монети оказват антисептично дейс­твие, понижават нездравословния резултат от радиацията, слу­жат като ефикасно рехабилитационно средство след пре­каран инфаркт.

Медта лекува бързо, обаче не оказва помощ на всички. Същест­вува един елементарен метод да се оп­редели дали лекуването с мед е уместно за вас. Сложете до кожата си медна монета или диск. Ако медта добре се слепне с кожата и се задържи известно време, значи може­те да се лекувате с нея. Ако това срастване не се получи, не губете време - медта не е ва­шето лечебно средство. Поня­кога медната монета се за­държа на разнообразни сектори от тялото, а на други - не. Ко­ето значи, че ще поставя­те монетата единствено на тези сектори, където тя се задър­жа.

При сърдечни болки поло­жете медната монета в ям-ката под ключицата. Ако тя слепне с кожата, я носете дни, като, несъмнено, я закре­пите с пластир и не я ма­хате даже през нощта. Болки­те ви ще изчезнат. Такъв ме­тод на лекуване се ползва за облекчение на положението след прекаран инфаркт. При исхемична болест на сърцето медните монети би трябвало да се наложат на врата и да се дър­жат 4 дни.

При чести болки в ръце­те си сложете за през нощта тънки ръкавици, в които сте сложили медни монети или „ плитка ", сплетена от медни жици. На втория ден болките ще са утихнали и даже изчез­нали.

При тромбофлебит сло­жете в обувката си или в чо­рапа (в предната част) мед­на монета. Тя би трябвало да при­лепне към крайници. Носете я до­тогава, до момента в който не стартира да се отлепя. По този метод мо­жете да лекувате и варикоз-но разширени вени.

При фибром на матката наложете медната монета за през нощта ниско на корема си.

При синузит е належащо да наложите дребни медни мо­нети над очите си за през нощта.

При звук в ушите на шия­та откъм гърба се поставят монети, като се закрепват с лейкоп­ласт.
" >
При глухота за подобрява­не на слуха една дребна медна монета се прилепва към изпък­налата кост зад ухото, а дру­га се прикрепва към ухото от страната на лицето.

При главоболие наложете медна монета на болното мяс­то на челото, слепоочията или зад тила. Обикновено бол­ката минава след 15-20 ми­нути.

Ако наложите медна моне­та на ударено място, болка­та краткотрайно се ускорява, само че по-късно изцяло изчезва.

Медни монети с лечебна цел могат да употребяват хора на всякаква възраст, включи­телно деца, старци и бремен­ни. Обикновено монетите са способни „ да работят без отмора в продължение на ня­колко дни, След това се прави двуседмично спиране и курсът на лекуване може да се повтори. Само не забравяйте от време на време да потапяте мо­нетите в солев разтвор, с цел да се възстановят техните ле­чебни свойства.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР