Навръх разпети петък Арда приема Лудогорец. Двубоят в Кърджали започва

...
Навръх разпети петък Арда приема Лудогорец. Двубоят в Кърджали започва
Коментари Харесай

Ради Цонев: Оставащите двубои до края на сезона за нас ще са като финали

Навръх разпети петък Арда приема Лудогорец. Двубоят в Кърджали стартира в 18:00 часа и дава обещание да е доста завладяващ. " Тема Спорт " потърси халфа Радослав Цонев (27 г.) в навечерието на борбата.

" Ще приказваме единствено за нашия тим и мача. Нека не се разводняваме по странични тематики и по въпроси и отговори предишното ", изстрелва той и с ненаситност се съгласява да разкрие какво чака от конфликта, за какво той и съотборниците му започнаха мощно полусезона, а в последните дуели изпуснаха парата. Ради дойде при кърджалийци през зимата, а към този момент има 6 турнирни мача с 2 гола.
 Арда пусна в продажба билетите за мача с Лудогорец
Арда пусна в продажба билетите за мача с Лудогорец

Двубоят е на 14 април от 18:00 часа

Ради, следва ви основно домакинство на Лудогорец. Има ли Арда козове в борбата против първенеца?

- Разбира се, че има. Това ще е доста, доста сложен дуел. Настройката при нас е налице. Трябва да дадем всичко от себе си, с цел да реализираме добър резултат.

Стряскат ли 8-те гола, които противникът вкара през миналия уикенд в мрежата на Ботев Враца?

- Чак да стряскат - не. Но сигурно демонстрират какъв брой мощен противник е Лудогорец. При тях има позитивна смяна. Те са с нов треньор, имат напредък, борят се за първото място. Това приказва задоволително.

При разградчани има ясно изразена наклонност - доста мощни са в офанзива, изключително, когато всичките им звезди са здрави, само че под управлението на Ивайло Петев не са съумели да запазят суха мрежа. Може ли да употребявате тъкмо това и да ги притиснете?

- Само от нас си зависи дали ще създадем по този начин, че тази наклонност за позволените им голове да се трансформира в преимущество за Арда. Със сигурност и те имат не толкоз мощни страни, както и слаби моменти в играта си. Надявам се да се възползваме тъкмо от тях.
 Информация за почитателите на Лудогорец преди мача с Арда
Информация за почитателите на Лудогорец преди мача с Арда

Вижте детайлности

Кое ще е основно за триумф в този мач - да спрете най-силните им играчи, или да наблегнете мощните си страни?

- Целият тим би трябвало да играе на върха на опциите си. Това е единствената опция. Длъжни сме да се раздадем до дъно. Направим ли го, несъмнено, че имаме късмет за нещо. Необходимо е просто да покажем какво можем.

Арда стартира доста мощно пролетния полусезон, а доказателство за това е и разгромът над Локомотив (Пловдив) 5:0. В момента обаче сте в неприятна серия - три провали и едно тъждество. Как си обясняваш тази трансформация?

- Със сигурност се намираме в неприятна серия, откъм резултати. Но не мисля, че играта ни дава отговор на тях. В последните дуели играем добре, само че все нещо не ни доближава. Така беше против ЦСКА 1948 за купата, както и оня ден в Благоевград против Пирин (1:1). В тях стояхме по-добре от съперниците, само че в избрани моменти се пропуквахме разследване на наши неточности. Точно те ни костваха печеленето на точки или продължаването напред за купата. Според мен при нас има рецесия на резултатите, само че не и на играта.

Тоест, дребна загуба на централизация води до огромни вреди...

- Точно, може и по този начин да се каже.

Срещу Локо (Пловдив) вкарахте 5 гола, само че в идващите 6 срещи маркираните попадения са единствено 3. Има ли проблем Арда в този аспект, или по-скоро се дължи на психическа основа и както сподели - има рецесия на резултатите, а не на играта?

- Когато не вкараш в няколко поредни мача сигурно увереността пред гола не е същата. Но се надявам в идващите дуели да покажем на какво сме способни и нашите офанзивни играчи да разпрострат своя капацитет. И да допринесат за това Арда да печели.
 Защитник на Арда поема към Русия
Защитник на Арда поема към Русия

Алекс Петков може да премине в съветския Химки

Отборът в действителност разполага с огромен капацитет. В състава сте все българи, които са били национали или проекто такива и знаете по какъв начин се играят завързани мачове. Може ли тъкмо против Лудогорец да запалите искра, която да ви води надалеч?

- Ще дадем всичко от себе си. Оставащите дуели до края на сезона за нас ще са като финали. Битката за по-предна позиция сигурно ще е сложна. Дано се оправим добре и да реализираме задачите си.

След отпадането от купата управлението на Арда избухна с декларация против съдийството. Забелязал ли си наклонност?

- Мисля, че тогава бяхме ощетени. Но като цяло заобикалям тази тематика, а избирам да си почиствам играта, да понижавам грешките и да се развъртвам. Това важи и за съотборниците ми. Защото върху това можем да влияем, а не върху другите неща.

Има ли Арда сили за бараж за Лигата на конференциите и спечелването на евроквота?

- Да. Но би трябвало да го покажем. Защото още не сме го показали. Надявам се в края на сезона да сме на такава позиция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР