Навръх националния празник президентът Румен Радев използва трибуната на честванията

...
Навръх националния празник президентът Румен Радев използва трибуната на честванията
Коментари Харесай

Радев заговори срещу проповедниците на нихилизма и разделението на връх Шипка

Навръх националния празник президентът Румен Радев употребява трибуната на честванията при връх Шипка за нова серия от политически нападки против държавното управление.

Малко преди този момент ръководителят на Народно събрание Росен Желязков беше освиркван с крясъци " Оставка ".

На фона на съветските флагове, които се развяваха под Паметника на свободата, Радев благодари на събралите се хора, че са " прогонили лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало " и са " опазили националния празник " от похищенията.

Поводът за репликите му беше желанието на ПП-ДБ да изиска промяна на празника от Трети март на 24 май - деня на българската книжовност.

" Ние няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделянето отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от почитание към нашата историята, не от респект към костите на предците ни, а с помощта на вас, на вашата безапелационна увереност, на голямото голям брой българи. Затова ви благодаря ", разгласи Радев.

В речта си той разгласи Трети март за ден на " памет и респект пред саможертвата на генерации българи, съхранили искрата на вярата и битката в дългата зима на робството ", " народен блян за свободна, обединена и европейска България " и " нашето бъдеще като народ ст достолепие и блян към прогрес ".

" Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предшественици. Ще продължим да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите дейности, суверенитета и достолепието на Отечеството ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР