Наводнения в Западна Гърция предизвикват продължаващите проливни дъждове. Вълната от

...
Наводнения в Западна Гърция предизвикват продължаващите проливни дъждове. Вълната от
Коментари Харесай

Наводнения и щети в Западна Гърция заради проливни дъждове

Наводнения в Западна Гърция провокират продължаващите проливни дъждове. Вълната от неприятно време, съпроводена с превалявания и мощни ветрове, е наречена от синоптиците "Виктория ", оповестява "Катимерини ", като се базира на АНА-МПА, гръцката метеорологична работа и локални медии.

На остров Керкира (Корфу) някои пътища се трансфораха в реки, а на доста места са регистрирани свлачища. Противопожарната работа е реагирала на десетки сигнали за паднали дървета по пътищата и за наводнени домове и магазини.

Лошото време провокира спирания на електроснабдяването и водоснабдяването, а в региона на Гарица е спряно автомобилното придвижване, тъй като вълните са залели крайбрежния път.

Местните управляващи на Керкира са решили в сряда междинните учебни заведения да останат затворени.

На остров Кефалония бурята също наводни пътищата, като се оповестява и за вреди по жилищни здания. През селищата Нифи и Агия Ефтимия минаха потоци от тиня и наносни материали и провокираха суматоха измежду жителите. Четири къщи в Нифи са били затрупани от наноси, като се е наложило да се намеси противопожарната работа, с цел да бъде освободена една жена, блокирана в дома си.

Днес гръцката метеорологична работа чака превалявания и стихии в континенталната част на страната, като неприятното време последователно ще се придвижва и към островите в Егейско море.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР