Наводнения са отнели живота на най-малко 21 души в Иран,

...
Наводнения са отнели живота на най-малко 21 души в Иран,
Коментари Харесай

Наводнения в Иран отнеха живота на 21 души, един е изчезнал

Наводнения са лишили живота на минимум 21 души в Ира н, а един човек е липсващ, заяви през днешния ден представител на националната работа за помощ при бедствия, съобщи Франс прес.

Наводненията станаха в разгара на разпространяването на болестта от ковид и пандемията от COVID-19 , взела над 3000 жертви в Иран.

Най-много са жертвите на наводненията в южните ирански провинции, само че починали има и в централните региони на ислямската република, посочи представителят Можтаба Халеди, представен от полуофициалната организация ИСНА. Единадесет души починаха в провинция Фарс, трима в Хормозган и Кум, двама в Систан и Белуджистан и по един в Бушехр и Хузестан. Ранени са 22 души, а изчезналият е в провинция Хормозган.
 
Iran floods leave 21 dead
— Punch Newspapers (@MobilePunch)

В понеделник представителят предизвести, че в Иран се чакат нови поройни дъждове, откакто наводнения към този момент лишиха живота на 12 души предходната седмица.

През март и април 2019 година минимум 76 души починаха в наводнения , провокирани от проливни дъждове в огромна част от територията на Иран. Международната федерация на

Червения кръст и Червения полумесец ги дефинира като " най-голямото злополучие в Иран през последните 15 години ". Федерацията счита, че бедствието е засегнало над 10 милиона души, а повече от 500 000 е трябвало да изоставен домовете си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР