Наводнените райони в германската провинция Саксония-Анхалт ще бъдат посетени днес

...
Наводнените райони в германската провинция Саксония-Анхалт ще бъдат посетени днес
Коментари Харесай

Германският канцлер ще посети наводнените райони в провинция Саксония-Анхалт

Наводнените региони в немската провинция Саксония-Анхалт ще бъдат посетени през днешния ден от канцлера Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, който ще ревизира обстановката на място, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В новогодишната нощ Шолц към този момент се срещна с ситуацията в наводнени региони в Долна Саксония. Този път Шолц ще бъде съпроводен от министърката на околната среда Щефи Лемке и от премиера на провинция Саксония-Анхалт Райнер Хазелофф.

Заедно политиците имат за цел да схванат повече за обстановката с наводненията в Обербьоблинген, предградие на Зангерхаузен. Планирано е посещаване при дигата на моста " Хелме ", където има заплаха от разкъсване. Там ще участва и Андре Шрьодер, представител на локалната власт в окръг Мансфелд-Зюдхарц.

Посещението ще бъде последвано от полемика с представители на управляващите, отговарящи за справяне с последствията от наводненията. След това Шолц, Лемке и Хазелофф ще пътуват до станция за пълнене на торби с пясък в село Берга и ще беседват с доброволци. 

Тревога бе оповестена в окръг Мансфелд-Зюдхарц малко преди Нова година. На места река Хелме излезе от коритото си и поради това няколко града по крайбрежията на реката са в риск от наводнения. 

В други немски провинции, изключително в Долна Саксония, службите за изключителни случаи се борят от дни с голямото количество вода. Много от уредите за премерване на водата в Долна Саксония и елементи от Бремен не престават да демонстрират най-високото допустимо равнище.

Въпреки че се чака през днешния ден да няма превалявания, обстановката има заплаха да се утежни на някои места след продължителния дъжд през последните дни. Засегнати са водосборните басейни на реките Алер, Лайне, Окер, Хазе и Хунте.

" Все още сме в извънредно сериозна обстановка и сме изцяло съсредоточени върху оправянето с наводненията ", сподели нощес министър-председателят на Долна Саксония Щефан Вайл по телевизия Ен Де Ер.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР