Навлизайки в последния месец на годината, следващите дни и седмици

...
Навлизайки в последния месец на годината, следващите дни и седмици
Коментари Харесай

Спортистите, прославили България през 2018 г.

Навлизайки в последния месец на годината, идващите дни и седмици ще са изпълнени с годишните награди на другите спортни клубове, които ще отличат най-хубавите си състезатели.

Разбира се няма по какъв начин да подминем и премиите за Футболист на годината, Спортист на годината и така нататък Днес обаче, екипът на Profit.bg ще ви показа няколко огромни български имена (класирани по азбучен ред), които през 2018 година най-добре показаха и популяризираха страната ни. Вижте ги:

Адриан Андреев (тенис)

17-годишният тенисист се класира за финала на двойки на US Open през тази година, само че за жалост не съумя да вдигне трофея от един от четирите огромни шампионата за годината. Роденият в София състезател е считан от мнозина експерти за идната ни огромна звезда в този спорт след Григор Димитров.

Александър Георгиев (хокей на лед)

Той е единствено на 22 година, само че към този момент е първият състезател, роден в България, който се състезава в Националната хокейна лига (NHL).

Георгиев е роден в Русе, само че още като дете напуща страната и дружно със фамилията си се реалокира в Москва, където стартира да се занимава с хокей на лед на 5-годишна възраст, а от 7-годишен застава на вратата. Врататят е с татко българин и майка рускиня.

Благой Иванов (Багата), ММА

Единственият българин в най-голямата ММА организация в света UFC реализира сериозен триумф, защото към този момент е в топ 15 на ранглистата. Багата към този момент е с 16 победи, измежду които и против Федор Емелианенко и единствено 2 загуби. Следващият му мач се чака при започване на 2019 година

Григор Димитров (тенис)

27-годишният Димитров регистрира спад в ранглистата през 2018 година, само че продължава да впечатлява с интелигентната си игра, а отличните му отигравания постоянно са определяни като номер 1 в обособените шампионати. Отскоро към неговия екип се причисли и легендата Андре Агаси, което по всяка възможност ще му донесе нови триумфи и през 2019 година

Кубрат Пулев (бокс)

Кобрата съумя да изиграе единствено 1 мач през актуалната година, в който победи Хюи Фюри пред цялостни трибуни в зала Армеец. Пулев към този момент е номер 9 в международната класация, като има единствено 1 загуба от 27 срещи. Припомняме, че травма му попречи да се изправи против Антъни Джошуа, като от щаба на Кубрат се надяват, че ще имат още веднъж късмет за сходна борба.

Останалите спортисти вижте тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР