Навлизане в насрещното движение и несъобразена скорост с мократа пътна

...
Коментари Харесай

Има ли нужда от още ограничителните колчета по пътя Русе-Бяла?

Навлизане в н асрещното придвижване и несъобразена скорост с мократа пътна настилка са главните аргументи за вчерашната на пътя Русе-Бяла, при който пострадаха леко 10 души.

Това мнение изрази автомобилният специалист Свилен Костадинов пред „ NOVA “ въз основата на фотосите и видеоматериалите , които от нощес циркулират в общественото пространство.

„ От тях се вижда, че ударът за рейса е настъпил с предната част, до момента в който за тежкотоварната комбинация вредите са по-скоро в задната част. Това значи демонстрира, че при осъществяване на някаква маневра е настъпило прикосновение сред двете транспортни средства след нахлуване в насрещното придвижване “.

По думите му във въпросния сектор габаритът на пътя разрешава гладко разминаване при ненавлизане на един от двата автомобила в насрещната лента на придвижване. 

Според специалиста практиката демонстрира, че слагането на ограничаващи колчета дава добър резултат, само че в тази ситуация евентуално от Агенция „ Пътна инфраструктура “ са решили, че въпросният сектор не е с висока централизация на пътно-транспортни катастрофи , по тази причина не са сметнали за нужни монтирането на подобен тип ограничители. 

За благополучие вчерашният случай се е разминал с по-сериозни последствия , като от потърпевшите 10 души единствено една жена е с по-тежки пострадвания и се е наложило да ѝ бъде направена интервенция . Останалите са били с по-скоро повърхностни рани , които са били обработени в болница и пациентите са били освободени за домашно лекуване. Всички други пасажери са изчакали на близка бензиностанция, където да дойде нов рейс и да ги води назад до Гърция . Пътуването за туристите се е оказало меко казано рисково, откакто през вчерашния ден са претърпели друго произшествие на пътя в Румъния. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР