Научете за 7-те неочаквани причини за високо кръвно налягане.След като

...
Научете за 7-те неочаквани причини за високо кръвно налягане.След като
Коментари Харесай

7 неочаквани причини за високо кръвно налягане – част II

Научете за 7-те непредвидени аргументи за високо кръвно налягане.

След като ви запознахме с първите пет аргументи за високо кръвно налягане, през днешния ден ще допълним картината с още две:

5. Сънна апнея

Друго едно от изненадващите неща, които предизвикват високо кръвно налягане, е сънната апнея. Много хора, които страдат от това заболяване, страдат от неспокойни нощи, хъркане и в последна сметка имат високо кръвн. Според изследванията, извършени от Националната фондация за сън в Съединени американски щати, когато дишането се прекъсва по време на сън, равнищата на О2 в тялото падат.

Мозъкът изпраща сигнали през нервната система, с цел да стартира увеличение на кислородния поток към мозъка и сърцето, свивайки кръвоносните съдове. Тези чести спадове на равнищата на О2 в кръвта могат да провокират освобождението на стресови хормони, които от своя страна стартират да покачват сърдечната периодичност и по-късно да усилят общия риск от развиване на хипертония. Говорете с доктор по отношение на многото разнообразни лекувания, които ви оказват помощ да постигнете по-спокоен и здрав нощен сън.

6. Проблеми с щитовидната жлеза

Ето и нещо, за което не подозирате. Според изследване, оповестено от Journal Hypertension , има връзка сред хипотиреоидизма и високото кръвно налягане.
Пациентите, които имат тироидна жлеза, която не създава задоволително хормони на щитовидната жлеза, са имали доста по-високи стойности на кръвното налягане, в сравнение с тези, които не са страдали от този проблем. Също по този начин, когато човек има прекалено много хормони от тази жлеза, става дума за хипертироидизъм, това може да докара до по-високи показания на кръвното налягане. Хипертироидизъм е един тип проблем на щитовидната жлеза, който може да бъде виновен и за по-високи стойности на кръвното налягане. Това положение визира регулирането на хормоните и може да докара до прекалено много калций в кръвта, което покачва равнищата на кръвното налягане.

7. Самота

Да бъдеш уединен може в действителност да аргументи повече щета на тялото, в сравнение с развиването на даменция. Според едно петгодишно изследване, извършено от Университета в Чикаго, чувството за самотност освен понижава щастието и увереността на индивида, само че и може да увеличи напрежението и кръвното ни налягане.
Проучването продължава да демонстрира директна връзка сред хипертонията и самотата при хора над 50-годишна възраст. Признаците за нараснало кръвно налягане стартират да се появяват след втората година и постепенно се усилват през идващите три години. Когато имате непосредствен кръг – семейство и другари в близост, когато сте на възраст, се чувствате по-спокойни, тогава напрежението и напрежението се стабилизират.

Сега, когато сте наясно с тези седем непредвидени неща , които предизвикват високо кръвно налягане, по този начин може да започнете да анализирате тези аргументи е и да подобрявате цялостното си здраве.

Инфо: http://www.zdrave.ws

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР