Националното тол управление започва проверки за електронни винетки в цялата

...
Националното тол управление започва проверки за електронни винетки в цялата
Коментари Харесай

324 хиляди годишни винетки изтичат през януари

Националното тол ръководство стартира инспекции за електронни винетки в цялата страна, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Шофьорите са призовани да ревизират валидността на е-винетката си, тъй като единствено през януари изтичат повече от 324 хиляди годишни винетки.

На сайта на тол управлението от бутона " Проверка на винетка ", след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и страната, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния период на е-винетката, без значение от кое място е купена. Статусът може да е " деен ", " с изминал период " или " необработен " в случаите, когато винетката е купена с отсрочен старт до 30 дни от началната дата на годност. Е-винетки могат да бъдат купени от уеб страницата на тол ръководството или посредством мобилното приложение, както и в останалите канали за продажба на АПИ - на гише против заплащане в брой или посредством терминал за самотаксуване - с карта. Купуването на е-винетка може да стане и посредством партньорската мрежа на АПИ.

През първите два месеца на 2023 година изтичат близо 664 000 годишни е-винетки за леки коли, като от тях към 340 000 изтичат през февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР