Национално тристепенно командно-щабно компютърно подпомагано учение „Есен - 2018” се

...
Национално тристепенно командно-щабно компютърно подпомагано учение „Есен - 2018” се
Коментари Харесай

Започна командно-щабно учение „Есен - 2018”

Национално тристепенно командно-щабно компютърно подпомагано обучение „ Есен - 2018” се организира в интервала 5-9 ноември 2018 година в Националния боен образователен комплекс „ Чаралица” и в пунктовете за непрекъсната дислокация на военните формирования в осем гарнизона в страната.

Това оповестиха от пресцентъра на военното министерство.

Офицер, планиращ учението, е началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, офицер, провеждащ учението е заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, шеф на учението е бригаден военачалник Маргарит Михайлов - шеф на дирекция „ Операции и подготовка”.

Учението се организира по сюжет, описващ пораждане на рецесия сред фиктивни прилежащи страни, употребявайки действителната територия на Република България.

В него вземат участие повече от 650 военнослужещи от Министерството на обраната, структурите на директно послушание на министъра на защитата, Съвместното командване на силите (СКС), командванията на типовете въоръжени сили, 68-ма бригада „ Специални сили “, Щабния детайл за консолидиране на силите на НАТО, щабове и формирования от СКС и типовете въоръжени сили.

Целта на учението е повишение на сглобеността и оперативната съгласуемост на участващите структури и щабове, готовността им да възнамеряват и организират интервенция по отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на Република България, както и инспекция на готовността за въвеждане на сили на НАТО на територията на Република България.

За осъществяване на учението се употребява построената комуникационно-информационна система на Министерството на защитата и Българската войска, която дава единна среда за продан на информация сред участниците от пунктове за ръководство и формированията в регионите за непрекъсната дислокация.

Благодарение на мрежовите WEB приложения се реализира единно схващане на ситуацията и повишение надеждността на системата за командване и ръководство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР