Национално сдружение Случаен превоз се готви за протест на 12

...
Национално сдружение Случаен превоз се готви за протест на 12
Коментари Харесай

Превозвачи готвят протест на 12 октомври

Национално съдружие " Случаен транспорт " се готви за митинг на 12 октомври  заради несъгласието си с метода на разпределение на 40 милиона лв. държавни средства за подкрепяне на автобусните превозвачи.

Според национално съдружие " Случаен транспорт " девет огромни компании ще получат близо 80 на 100 от общо 40 милиона лв.. 132 предприятия са изключени от програмата, а останалите 1340 дребни предприятия ще аплайват единствено за 8 милиона лв.. Оттам показват, че прагът на подкрепяне за огромни предприятия също е надалеч по-висок от допустимия съгласно Европейската комисия - 3,5 милиона лв. или 8 на 100 от приходите за 2019-а, оповестява.

Членовете на Националното съдружие " Случаен транспорт " са най-вече микро- и дребни предприятия и съгласно тях предложенията на Министерството са несправедливи, защото не дават отговор на картината на пазара, акцентира неговият ръководител Радка Мандилова:

" Категорично не сме съгласни с препоръчаните способи от Министерство на превоза за систематизиране на средствата и не сме съгласни с това, че няма да бъдат подложени те на публично разискване, като призоваваме да се направи обстоен разбор на пазара, да се разгласи публично разискване, на което да вземат участие всички, да се вземат всички оферти под внимание и да се преразгледа методиката, която Министерство на превоза предлага с оглед реализиране на по-справедлив метод на систематизиране ".

От Национално съдружие " Случаен транспорт " са изпратили писмо с настояванията си до служебния министър-председател Стефан Янев. В него те показват още, че в препоръчаното от Министерството на превоза систематизиране на средствата са позволени и 11 общински предприятия за градски превоз, три от които са огромни. Според тях предприятията на бюджетна прехрана не би трябвало да се възползват от помощите за бизнеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР