Национално обединение на десницата, в което си партнираме с КОД

...
Национално обединение на десницата, в което си партнираме с КОД
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Кандидатът ни за президент ще е мъж с ясни, принципни позиции и ценности

Национално обединяване на десницата, в което си партнираме с КОД е една
добра платформа за бъдещо фактически национално обединяване на десните. Това сподели в предаването „ Седмицата " по Дарик радио ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който изрази убеденост, че такава коалиция ще има доста по-висок избирателен резултат. „ Искаме да има консервативно дясно ", съобщи Цветанов и добави, че двете партии имат еднакъв профил и доста сходства в стратегиите си. „ Няма смисъл да се пилее тази сила, по тази причина приказваме за Национално обединяване на десницата ".

По думите му, при влизането в един предстоящ парламент, дясната коалиция може да си партнира с всички център-дясно политически обединения, които се декларират като такива. „ Ще сме за разговор с всички, които желаят да вършим действителна смяна ", изясни ръководителят на Републиканци за България. „ Искаме да създадем един доста явен десен профил и хората да знаят, че отстояваме правилата на дясната политика ", сподели той.

„ Ще имаме кандидатура за президент, която ще бъде с ясно позициониран профил за десните и фамилни полезности, за стопански разцвет на
страната.

Ще се приказва за енергетика, за геополитически проект и къде се намира страната. Защото ние не желаеме да бъдем към Евразийския съюз, а да сме част от мощна и обединена Европа и от НАТО ". В ефира на Дарик ръководителят на Републиканци за България показа, че доктор Петър Москов би бил един прелестен претендент за президент, само че посочи, че нито един от водачите на двете партии в новата дясна коалиция не се преглежда като кандидатура.

По думите на Цветанов претендентът ще бъде човек с доста ясни, кардинални позиции и полезности, ще бъде мъж и ще води мъжка борба. Ще бъде оповестен идната седмица. „ Нашият претендент ще бъде извънредно равносилен политически състезател. Виждам, че в този момент Демократична България ще застанат зад Лозан Панов. Смятам, че това ще бъде четворката, която може би ще образува най-висока поддръжка ", сподели Цветанов, визирайки също по този начин кандидатурите на Румен Радев и проф. Герджиков.

„ Нека тези, които вземат участие в тази президентска акция, да бъдат хората, които генерират бъдеща непоклатимост и резистентност, и да няма персонални нападки. Нека да има говорене, по което хората да се осведомят за това, кой каква политика ще прави ", прикани Цветан Цветанов.

Той показа, че е обезпокоително наличието на огромен брой хора, които са били част от някогашната Държавна сигурност в инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев.

" Партиите би трябвало да дават политически решения и ясно да се нареждат, да работят за висока изборна интензивност ", сподели още ръководителят на Републиканци за България. „ За мен най -важно е, без значение кой какъв резултат ще реализира, да има повече представителност на българското общество, посредством партиите, които ще бъдат в Народното събрание. От тази позиция, високата изборна интензивност може да противодейства и на това, за което се приказва през последните няколко дни и седмици - пазаруването на избор и управлението му. Когато има висока изборна интензивност, тези механизми отиват на назад във времето. Затова политиците би трябвало да способстват да има интензивност от жителите. Но това става, когато се вижда, че политиците не се замерват с компромати, не се опълчват един на различен на безпринципна основа, а спорят всъщност за политики ", сподели още Цветанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР