Национално електронно гласуване ще се избере символа, който да бъде

...
Национално електронно гласуване ще се избере символа, който да бъде
Коментари Харесай

Избираме какво да има на българските монети евро

Национално електронно гласоподаване ще се избере признака, който да бъде изобразен на българските евромонети.

В информационна тактика, създадена от финансовото министерство, е записано, че ще бъде разгласен конкурс за изображенията на монетите от едно и две евро, както и за евроцентовете.

Най-добрите пет оферти ще бъдат подложени на гласоподаване.

Сред условията четем:

" Основните критерии за асортимент на дизайн на националната страна на евромонетите би трябвало да сe припознаят от цялото общество, без значение от пол, възраст, местоживеене, политическа и религиозна обязаност. Важен миг е претекстът да е емблематичен и различим като български и в интернационална среда.%

Срокове обаче - докога би трябвало да се осъществят обособените стадии, в информационната тактика не са посочени (целия документ може да намерите, б.р.) 

" Целта на Комуникационната тактика е да разпространява процеса на подготовка на страната ни за присъединение към еврозоната, защото замяната на лв. с евро ще засегне всеки човек, живеещ или пътуващ от и до България.

Информационната акция ще бъде ориентирана към даване на точна, налична, разбираема, навременна и всеобхватна информация за всички на практика аспекти на въвеждането на еврото – за самия развой по замяната на лв. с евро (курс, времеви интервали, цени и др.) и измененията както в ежедневния живот на българските жители, по този начин и тези в стопанската система, с акцент върху ограниченията за отбрана на потребителите ", пишат от МФ.

Преди 10 години - през 2012 година Словакия извоюва да пусне в послание юбилейна емисия от монети от 2 евро с облика на Светите братя Кирил и Методий, настойници на нацията, след развълнуван спор по време на Съвета на министрите в Брюксел.

Тогава Европейската комисия излезе със мнение, в което изиска свалянето от плана за юбилейна монета на изображенията на светците и на двойния кръст, на съображение недоволства от неназовани държави-членки на Еврозоната, че по този метод се нарушавал принципът на религиозна индиферентност на знаците на Европейски Съюз.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР