Националният волейболен отбор на Аржентина е все по-близо до спечелване

...
Националният волейболен отбор на Аржентина е все по-близо до спечелване
Коментари Харесай

Аржентина крачи към Токио 2020 след втора победа в Нингбо

Националният волейболен тим на Аржентина е все по-близо до продобиване на виза за Олимпиадата в Токио 2020. " Гаучосите " записаха втора победа на шампионата в Група F от олимпийските квалификации, откакто надиграха Финландия с 3:1 (25:17, 25:18, 21:25, 26:24) във втория си мач, игран през днешния ден пред едвам към 200 фенове в залата на центъра за спорт и изкуства " Бейлун ".

По този метод аржентинците са отпред във краткотрайното класиране с 2 победи от 2 мача и 6 точки, с което са на крачка от спечелването на квота за Игрите в Токио следващата година. Домакините на шампионата от Китай и Канада са с по 1 победа и 1 загуба, откакто през днешния ден " кленовите листа " се постановиха над азиатския отбор с 3:2 гейма, и резервират теоретични шансове да станат спечелили в групата. За " Суоми " пък това беше втора поредна загуба, като Финландия ще има втора опция за класиране посредством европейската олимпийска подготовка през януари 2020-а.

Утре (11 август), в последния ден на шампионата, Аржентина ще играе против домакините от Китай. Преди това от 10,00 часа пък Финландия ще излезе против Канада.

Най-полезни за Аржентина бяха Бруно Лима (2 блока, 1 ас и 45% успеваемост в атака) и Кристиан Поглажен (3 блока и 35% успеваемост в атака) с 13 и 11 точки за успеха.

За " Суоми " над всички беше Самули Кайсласало със страхотните 22 точки (1 блок, 1 ас и 47% успеваемост в атака), само че и това не оказа помощ за триумфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР