Националният военноисторически музей посреща своите посетители в Деня на храбростта

...
Националният военноисторически музей посреща своите посетители в Деня на храбростта
Коментари Харесай

Празнично настроение за 6-ти май в Националния военноисторически музей

Националният военноисторически музей посреща своите гости в Деня на храбростта и Празника на Българската войска с безвъзмезден вход и празнична стратегия. Освен непрекъснатата хронологична и външната експозиция, посетителите ще могат да прегледат също и най-новата галерия в музея – "На борда на флотската история ", отдадена на 140-ата годишнина от основаването на Военноморските сили на Република България.

В празничния ден всеки посетител има опция да влезе в пилотската кабина на транспортен хеликоптер МИ-8 и в отделенията за ръководство на ракетен комплекс 2К 52 Фрог „ Луна-М “ и преносим радиовисотомер ПРВ-11 „ Вершина “. Военен готвач на полеви условия ще подготви за дегустация войнишка фасул супа, а най-малките гости на НВИМ ще могат сами да замесят гергьовденски самун, декориран с празнични обичайни орнаменти. Ателиетата на "Мрежа Хлебни къщи ", ще се състоят сред 11.00 и 13.00 ч. като за присъединяване в тях ще е належащо авансово записване на място, което започва в 10.00 ч.

Освен атракции, от НВИМ са приготвили и музикална стратегия. От 13.30 ч. ще има концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски, а от 15.00 ч. програмата ще продължи с показване на магията на българските танци и национални песни от Представителния фолклорен отбор „ Шевица “. Всички гости в празничния 6-ти май ще могат да вземат присъединяване в гергьовденското хоро, което ще се извие на територията на музея.

С Ден на отворени порти Денят на храбростта ще бъде маркиран със специфична стратегия и във филиалите на НВИМ – Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР