Националният военноисторически музей организира от 14 до 19 февруари онлайн

...
Националният военноисторически музей организира от 14 до 19 февруари онлайн
Коментари Харесай

Седмица на Васил Левски с Военноисторическия музей

Националният военноисторически музей провежда от 14 до 19 февруари онлайн игра за своята аудитория. Нейната цел е в седмицата, когато означаваме 149-ата годишнина от гибелта на Левски, да почетем завета му, да си напомним делото му и да научим още обстоятелства за неговия живот, научи ДУМА от Славея Сурчева.

Във всеки от шестте дни във фейсбук профила на музея ще бъде оповестен въпрос с няколко вероятни отговора, обвързван с не толкоз познати обстоятелства от живота на Апостола на свободата. Всеки ден в 16 ч. на лотариен принцип ще бъде избиран един участник, познал правилния отговор, който ще получи едногодишен безвъзмезден фамилен достъп до експозициите на НВиМ и неговите филиали - Парк-музей " Владислав Варненчик " и Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово. С оповестяването на правилните отговори екипът на НВИМ ще разгласява и спомагателна информация, с която да обогати знанията ни за Апостола.

Всеки клиент на 18 и 19 февруари, благодарение на музеен специалист, ще има опция да се запознае от близко и да научи историята на дребното непокътнати движимости на Васил Левски в НВИМ - косите, съхранени от майка му, кръстчето на Апостола, харизано от вуйчо му, тасчето за вода и персоналния му револвер. Гостите на музея ще могат да си напомнят и най-ценното завещание на Апостола - словото, пресъздало идеала му за независимост. Думите на Левски, записани в неговите писма и персоналното му тефтерче, ще бъдат визуализирани посредством светлинна апаратура в залата, където се намират движимостите му.

Съгласно заповедите на министъра на опазването на здравето на територията на музея се позволяват гости, които показват годни изискуеми документи - зелен документ за имунизация, формален документ за преболедуване, негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта ПСР проучване или негативен резултат от извършен до 48 часа антигенен тест, уверение за съществуване на антитела против SARS-CoV-2, припомнят от НВИМ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР