Националният статистически институт възстановява работата "на терен" по статистическите изследвания

...
Националният статистически институт възстановява работата "на терен" по статистическите изследвания
Коментари Харесай

НСИ отново започва работа на терен

Националният статистически институт възвръща работата "на терен " по статистическите проучвания от през днешния ден, 14 май, заяви пресцентърът на Национален статистически институт.

При спазването на всички наставления и ограничения за отбрана на здравето на чиновниците и респондентите, анкетьорите на Национален статистически институт ще стартират още веднъж да посещават домовете и да вършат анкети, нужни за проучванията на семействата. Така след двумесечно спиране интервютата "лице в лице " се възвръщат. От въвеждането на изключителното състояние на 13 март до през днешния ден анкетните изследвания се осъществяваха по телефон или имейл.

Възстановяват се и обходите на комерсиалните обекти, които са отворени. Чрез тях се събира информация за наблюдението на потребителските цени. Ще продължи да се употребява информация за цените, оповестени в интернет, за част от стоките, за които магазините към момента са затворени. Бизнес проучванията, които се организират посредством онлайн анкети, ще продължат да се организират, както и до момента.

Национален статистически институт с предварителни данни за намаляването на индустрията у нас

Изследванията с източник административни регистри и бази данни, както и проучванията с източник респонденти - юридически лица, се организират по график и резултатите от тях ще бъдат оповестени според Календара за разпространяване.

Екипът на Националния статистически институт приканва членовете на семействата, попаднали в извадки на посочените проучвания, да спомагат на анкетьорите в тяхната работа, като им отделят време за осъществяване на интервютата. Национален статистически институт се обръща и към представителите на бизнеса с молба да попълнят анкетите, свързани с тяхната активност. Само по този начин обществото ще има точна и навременна информация за стопанската система, обществената сфера, демографията и околната среда, припомнят от националната статистика. Участието в проучванията на Национален статистически институт ще подкрепи процеса на взимане на осведомени, държавнически решения за по-безболезнено прекосяване на хората и бизнеса през рецесията и за превъзмогване на отрицателните последствия върху всички сфери на публичния, обществения и икономическия живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР