Националният статистически институт търси нов директор, съобщават на сайта на

...
Националният статистически институт търси нов директор, съобщават на сайта на
Коментари Харесай

НСИ търси нов директор

Националният статистически институт търси нов шеф, оповестяват на уеб страницата на институцията, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Седемгодишният мандат на сегашния ръководител Сергей Цветарски изтече.

Процедура за обществено чуване на претенденти за ръководител на Националния статистически институт (НСИ) е оповестена със заповед на заместител министър-председателя Калина Константинова от 15 април.

Кандидатите би трябвало да имат висше обучение с минимална степен " магистър “, да са с потвърден професионален опит в региона на статистиката, да са български жители и да не са осъждани. Те би трябвало да владеят добре документално и говоримо британски език, както и да имат познания и умения за култивиране на информация, основаване на наличие, цифрова връзка и осведомителна сигурност.

В период до 16 май претендентите за ръководител на Национален статистически институт би трябвало да показват идея за развиване на активността на институцията, както и нужните персонални документи - автобиография, копия от тапия и документи, удостоверяващи професионален опит.

Публичното чуване ще бъде проведено от комисия, избрана от заместител министър-председателя по дейно ръководство, която ще одобри и правила по какъв начин да протече то. На него ще бъдат позволени единствено специалистите, отговарящи на условията. До 10 дни след чуването комисията ще показа отчет за резултатите от състезанието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР