Националният статистически институт изпрати писмо до Централната избирателна комисия. В

...
Националният статистически институт изпрати писмо до Централната избирателна комисия. В
Коментари Харесай

ЦИК и НСИ в задочен спор за преброяването

Националният статистически институт изпрати писмо до Централната изборна комисия. В него се споделя, че то е " по отношение на погрешни изказвания от членове на ЦИК, че данните от Преброяване 2021 закъсняват ".

Председателят на Националния статистически институт доцент доктор Атанас Атанасов изпрати писмо до ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова, в което изрично отхвърля да има каквото и да било забавяне и обръща внимание, че периодите за оповестяване на резултатите от Преброяване 2021 не са удължавани или променяни. От Национален статистически институт изясняват, че съответен мотив е присъединяване на Нейкова в телевизионно предаване на 2 септември, когато тя сподели: „ Сроковете за оповестяване на резултатите от преброяването бяха удължени един-два пъти “.

В писмото си доцент Атанасов отбелязва, че преди близо месец е изискал среща с ръководителя на ЦИК, само че не е получил отговор. Той споделя още, че нормално преди избори ЦИК изпраща питане за последните налични данни, само че за тези избори такова питане няма.

В края на писмото си ръководителят на Национален статистически институт още веднъж насочва покана за среща, на която да бъде изяснено какво би могъл да направи Националния статистически институт, с цел да може бъдещите избори да бъдат по-честни, справедливи и транспарантни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР