Националният селекционер по баскетбол Росен Барчовски разкри, че обмисля включването

...
Националният селекционер по баскетбол Росен Барчовски разкри, че обмисля включването
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Имаме трудна, но изпълнима задача

Националният селекционер по баскетбол Росен Барчовски разкри, че обмисля включването на нов натурализиран чужденец в мъжкия ни състав за идните европейски квалификации. Барчовски показа, че следи няколко състезатели, в това число и такива, които са играли в българското състезание. Става въпрос за баскетболист, който да бъде употребен на позиции 4 и 5.

“Доволен съм несъмнено, не мога да го скрия. Има разлика от предходните години. Не съм чак под такава страст, в този момент съм по-спокоен и виждам малко по-трезво на нещата”, разяснява пред “Монитор” Росен Барчовски след назначението си. Треньорът съобщи още, че към този момент има подготвеност да беседва с хората, които счита да включи в бъдещия си екип. “Започвам предварителни срещи, до момента в който уточня всички детайли”, добави Барчовски.

На въпрос за създалата се обстановка към държавния ни отбор това лято и обстоятелството, че Любомир Минчев се отхвърли от селекционерския пост, Росен Барчовски разяснява: “В общи линии националният тим функционираше добре с Любо Минчев. Мисля, че работеха добре и с федерацията. Не съм чул или видял да има разминаване. Някакви дребни неща може, само че нещо генерално обаче просто не съм осведомен. Изненада беше неговият отвод да подпише нов контракт. Така и не разбрах тъкмо какъв беше мотивът”.

Опитният експерт съобщи, че след известно време е обмислил кандидатурата си. “Прецених, че мога да оказа помощ. Смятам, че имам качества и самочувствието да го направя”, добави Росен Барчовски, а задачата - класиране на мъжкия ни внушителен отбор на идващото европейско през 2021 година разказа като тежка, само че изпълнима задача. “Така го усещам. Вкарвам оптимизъм и религия, само че по този начин би трябвало да бъде. Има и справедливи неща съгласно системата за класиране. Гърция са супер мощ, само че да кажем ненапълно Латвия и Босна считам са преодолими. Не мисля, че сме обречени”, сподели още Барчовски.

Той ще опита един или два пъти да събере най-малко отчасти националния отбор за мини лагери през есента и зимата, с няколко тренировки и една контрола, само че реализирането на тази концепция е затруднено от сгъстения цикъл. Тепърва ще се разиска и въпросът с семейството на тима, само че наложително изискване е да не е надалеч от София, като разновидностите остават познати - Ботевград, който напоследък приемаше мачовете, столицата и Самоков.

“Монитор” Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР