Националният селекционер на световния вицешампион Хърватия Златко Далич написа открито

...
Националният селекционер на световния вицешампион Хърватия Златко Далич написа открито
Коментари Харесай

Далич: Даряваме премиите си на деца, не искаме политиците да си правят реклама чрез нас

Националният селекционер на международния вицешампион Хърватия Златко Далич написа намерено писмо, в което разгласи, че всички футболисти и треньори подаряват наградите в размер на общо 23 милиона $ на благотворителна фондация за деца. Освен това той прикани политиците да спрат да се популяризират посредством играчите.

 „ Пиша тези редове, поради сложната обстановка в Хърватия. Тя е най-бедната страна в Европейския съюз, която е ръководена от хора, причислявани към проведената престъпност. Милиони хора напуснаха Хърватия в последните 20 години. Сега нашите пенсионери не могат до покрият главните си потребности, младежите не могат да си разрешат обучение, опазването на здравето се разрушава, а корумпираната правна система пази едрия капитал “, споделя Далич.
„ Моля политиците и представителите на управляващите, довели хората до обезсърчение и беднотия, да стоят настрани от националния тим. Не ви желаеме в нашата съблекалня и не желаеме да се снимаме с вас. Вие направихте хърватите най-бедния народ в Европа. У нас има деца, които в никакъв случай не са виждали море, а в Хърватия има над хиляда километра крайбрежие. Има деца, които си лягат да спят гладни, а техните родители са безработни. Уважавайте нашето решение, не обличайте нашите фланелки и не използвайте нашия триумф за своя реклама.

Целият тим ще даде своите награди от Световното състезание за хърватските деца. Фонд ще финансира те да отидат на отмора на море. Това е най-малкото, което можем да създадем “, написа още наставникът.

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович изгледа онлайн 3 мача на националния тим, влезе в съблекалнята им, с цел да ги поздрави и взе участие в награждаването на футболистите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР